Vandaag is zaterdag 14 september
Kruisverheffing
 

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzondag 17 juli 2011    Evangelie van 2011-07-17
begintijd10:00 uur
 titelVierdaagsemis Stevenskerk
beschrijving

De traditionele Vierdaagsemis, op de zondag voor de Vierdaage van Nijmegen start, beleeft dit jaar zijn 50e editie. Het thema van de bijzondere mis, op 17 juli, is 'dankbaarheid'. De mis is ooit opgezet voor Zwitserse wandelaars.

Om de rooms-katholieke deelnemers 50 jaar geleden in de gelegenheid te stellen hun religieuze plichten tijdens de Vierdaagse te vervullen, stelde pastoor Willehad Kocks vijftig jaar geleden de Karmelkerk ter beschikking. In de loop der jaren kwamen steeds meer wandelaars naar deze viering en is de locatie verscheidene keren veranderd. Uiteindelijk werd de Sint Stevenskerk de vaste stek.

Ieder jaar weer staan veel verschillende nationaliteiten en geloofsovertuigingen samen onder één dak. Volgens de organisatie is het een bijzonder moment als alle lopers, ook de wandelaars die niet meer kunnen deelnemen aan de marsen, na bijna een jaar voor het eerst weer uit volle borst het Vierdaagselied zingen. Clemens Crolla en Henk Gols zijn dit jaar voorgangers. De kerk is geopend vanaf 9.00 uur, de mis begint om 10.00 uur.

info

www.stevenskerk.nl

locatieSint Stevenskerk, St. Stevenskerkhof 62
plaatsNijmegen (Gelderland)
postcode65
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl