Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerdonderdag 3 juni 2004    Evangelie van 2004-06-03
 titelPresentatie nieuw deel Surfbijbel
beschrijvingDonderdag 3 juni 2004, lanceert het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) in het Artis Planetarium in Amsterdam het interactieve internetverhaal Out of Town. De actrice, zangeres en theatermaker, Gerda Havertong zal samen met kinderen van de basisschool De Rietlanden in Amsterdam het startschot geven.

Out of Town, het verhaal over Abraham, is een nieuw onderdeel van de Surfbijbel, een website van het Nederlands Bijbelgenootschap met interactieve bijbelverhalen voor kinderen vanaf 8 jaar. Eerder verschenen het kerstverhaal Year Zero (2001) en het paasverhaal Rolling Stone (2003). Deze verhalen zijn te vinden op www.surfbijbel.nl .

Het Nederlands Bijbelgenootschap wil met de Surfbijbel verhalen uit de Bijbel onder de aandacht van kinderen brengen. De bedoeling is de site jaarlijks met één verhaal uit te breiden.

Dit jaar is gekozen voor een verhaal uit het Oude Testament (het eerste deel van de Bijbel). Het gaat over Abram die vertrok uit zijn geboorteland en op weg ging naar het land dat God hem wees. God beloofde hem dat hij de stamvader van een groot volk zou worden. Als teken daarvan wees God hem op de ontelbare sterren die hij aan de hemel zag. Vandaar de keuze voor het Planetarium als locatie om Out of Town te introduceren.

Gerda Havertong zal op haar eigen karakteristieke wijze met liedjes en verhalen de Surfbijbel presenteren.

Het programma op 3 juni begint om 13.00 uur en duurt tot 14.00 uur.
Locatie: Artis Planetarium: Plantage Kerklaan 38-40 (ingang Planetarium), Amsterdam.

Wij stellen het op prijs wanneer u ons van tevoren laat weten of u de bijeenkomst wilt bezoeken.
U kunt u aanmelden bij:
Sandra van Altena, afdeling Marketing & Communicatie
(023) 514 61 76 of info@bijbelgenootschap.nl

infoFrans van Houwelingen, communicatiespecialist Nederlands Bijbelgenootschap,
(023) 514 61 54 of (06) 53 78 07 77
fvhouwelingen@bijbelgenootschap.nl
locatieArtis Planetarium: Plantage Kerklaan 38-40 (ingang Planetarium)
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl