Vandaag is dinsdag 15 oktober  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 2 juli t/m zaterdag 10 september 2011    Evangelie van 2011-07-02
(Onbevlekt Hart van Maria)
begintijd13:30 uur
eindtijd17:00 uur
 titelTsjerkepaad
beschrijving

Het Friese landschap wordt gekenmerkt door de vele kerken, vaak van monumentaal karakter. Soms hangt er een bordje: de sleutel is af te halen bij... maar helaas is vaker nog de deur gewoon op slot. Dit is erg jammer want vaak is het kerkinterieur de moeite van het bekijken waard.

In 2004 is op initiatief van de Raad van Kerken Friesland gestart met het openstellen van een 25 tal kerken in de zomermaanden op de zaterdagmiddag. In 2010 is het uitgegroeid tot de openstelling van bijna 250 kerken in geheel Friesland (incl. de Friese Waddeneilanden) met wel 40.000 bezoekers. Ook in 2011 hebben een gelijk aantal kerken weer aangegeven mee te willen doen aan Tsjerkepaad. 

De meeste kerken zijn in de zomermaanden wekelijks op de zaterdagmiddag geopend andere minder vaak. Vrijwilligers staan klaar om als gastheer of gastvrouw iets over de geschiedenis van de kerk te vertellen en er is veelal zelfs koffie of thee. Als extra worden er vaak nevenactiviteiten georganiseerd zoals exposities, concerten of speciale fietsroutes. Maar de kerken of kerkjes kunnen u ook uitnodigen tot rust en bezinning. 

De deelnemende kerken herkent u aan de speciale Tsjerkepaadvlag (zie logo rechts boven). Bij de VVV’s en de deelnemende kerken zijn speciale gidsen en folders verkrijgbaar met daarin een korte beschrijving van de kerken. 

Op de website www.tsjerkepaad.nl treft u aan een overzicht van de kerken die open zijn en de extra activiteiten die georganiseerd worden. Ook actuele informatie over eventuele gewijzigde openingstijden kunt u vinden op deze website.

info

www.tsjerkepaad.nl

locatie250 kerken
plaatsFriesland (Friesland)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl