Vandaag is maandag 16 september  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 3 juli 2011    Evangelie van 2011-07-03
(Heilige Thomas)
begintijd14:00 uur
 titelZondagmiddagconcert Willibrordkerk
beschrijving
Datum: Zondag 3 juli 2011
Locatie: St. Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21, Utrecht
Wat: Orgelconcert
Tijd: 14.00 uur
Entree: € 5-, kaarten verkrijgbaar aan de deur op de middag zelf
Website: www.sintwillibrorduskerk.nl

Zomerserie 2011

Orgelconcert met werken van:
Jean-Philippe Rameau, Carl Philipp Emanuel Bach, Wolfgang Amadeus Mozart & Ludwig van Beethoven
Uitgevoerd door Remy Syrier

De Robertsbridge Codex (ca. 1325), het oudst bewaarde handschrift van orgelmuziek, bevat bewerkingen van Franse motetten. Johann Sebastian Bach maakte in opdracht van zijn broodheer Johann Ernst von Sachsen-Weimar transcripties van vioolconcerten van Antonio Vivaldi. In ‘Evocation à la Chapelle Sixtine’ parafraseert Franz Liszt het Miserere van Allegri en het Ave Verum van Mozart. Het verrijken van de orgelliteratuur door werken aan andere muziekvormen te ontlenen is aller tijden. Het programma  op zondag 3 juli toont aan hoe onder meer barokke opera en speeldoosmuziek uit de periode van de Weense Klassieken een bron van orgelmuziek kunnen zijn. Daarin gaan elegantie (Rameau), pathos (Purcell), lichtvoetigheid (Haydn), diepgang (Mozart) en evenwichtigheid (Beethoven) hand in hand.

Remy Syrier studeerde orgel en klavecimbel aan het Maastrichts Conservatorium en muziekwetenschap aan de Rijksuniversiteit te Utrecht.

Hij maakt deel uit van Ensemble Agimont, dat zich ten doel stelt onbekende, veelal niet uitgegeven muziek uit de 17de en 18de eeuw uit te voeren. Als solist op orgel en klavecimbel gaf hij concerten in geheel Europa en de Nederlandse Antillen. Remy Syrier maakte radio- en televisie-opnames voor verschillende Nederlandse omroepen, BRT en WDR en maakte diverse cd-opnames op historische orgels in binnen- en buitenland.

info

www.sintwillibrorduskerk.nl

locatieWillibrordkerk, Minrebroederstraat 21
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl