Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerzaterdag 19 t/m zondag 20 juni 2004    Evangelie van 2004-06-19
 titelWeekend voor artsen en hun partners
beschrijvingArtsen ontmoeten veel mensen, dragen veel verhalen over patiënten met zich mee. De bijbel zit ook vol verhalen en probeert op die manier iets te vertellen over de diepere menselijke ervaringen, over God. Hebben die twee ‘verhalenbundels’ iets met elkaar te maken, hebben ze elkaar iets te zeggen? En zouden artsen daardoor niet de diepte van hun eigen verhalen kunnen ontdekken, en langs die weg een stuk diepgang vinden waarnaar zij op zoek zijn?

Een arts en drie pastores (die leven vanuit de ignatiaanse spiritualiteit), vertellen hoe zij hun begeleiding van patiënten herlezen vanuit een bijbels verhaal en hopen anderen ermee te inspireren om God in hun werk te zoeken en te vinden.

Opbouw van het weekend:
Het weekend bestaat uit vier blokken. Telkens brengt een van de begeleiders het verhaal van een zelf meegemaakte patiëntenbegeleiding en verbindt dit met een bijbelverhaal. Deze inbreng geeft aanleiding tot persoonlijke reflectie en tot uitwisseling. Een blok wordt afgerond met een korte begeleide meditatie van de bijbeltekst.

Doelgroep: artsen en hun partners die op zoek zijn naar diepgang in hun leven en werk, en die bereid zijn daar met anderen over te delen.

Begeleiding: p. Marc Desmet, arts palliatieve zorgen ; p. Vincent Ferrant, mw. Anne Rotsaert, mw. Lieve Verbiest, drie ervaren ziekenhuispastores met als respectievelijke eerste vorming: romanist, apotheker, maatschappelijk werker.

Datum : 19-20 juni 2004
van zaterdag 10 uur tot zondag 16 uur

Kosten: € 52

infoBezinningscentrum Godsheide te Hasselt
011/27 84 20
www.bezinningscentrumgodsheide.be
secretariaat@bezinningscentrumgodsheide.be
locatieBezinningscentrum Godsheide, Brugbemdenstraat 1
plaatsHasselt (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl