Vandaag is vrijdag 12 juli  

categorie categorie Retraite
retraite
wanneervrijdag 1 t/m zondag 3 juli 2011    Evangelie van 2011-07-01
(Heilig Hart van Jezus)
begintijd17:00 uur
eindtijd16:00 uur
 titelMet de H.Teresia van Avila groeien in gebed
beschrijving

In dit weekend zal vooral aandacht worden geschonken aan hetgeen Teresia zegt over het gebed, hoe men het gebed moet beginnen en waaraan men moet denken om te groeien in dit gebed.

De Ongeschoeide Karmel ( OCD) bereidt zich voor op het 5e eeuwfeest van de geboorte van de H.Teresia van Avila in 2015. Zij doet dit door iedereen uit te nodigen zich vooral persoonlijk te verdiepen in de geschriften van de H.Teresia. In dit jaar willen we ons verdiepen in haar meest ascetische werk: 'De Weg van Volmaaktheid '. Teresia schrijft vanuit haar rijke ervaring over het gebed doch ook over alles wat nodig is om werkelijk een leven van gebed te leiden.

De H. Teresia van Avila begint de Weg van volmaaktheid werkelijk met vuur. Zij is op de eerste plaats diep geraakt door de liefde tot Christus. En vervolgens diep bewogen door de moeilijkheden die de Kerk doormaakt. Zij wil met heel haar hart voor Christus en de Kerk leven, daarbij andere mensen er toe aanzetten hetzelfde te doen. We kunnen ons heel goed verplaatsen in haar gevoelens en zij zal ons aanzetten met meer vurigheid ons geloof te beleven!

info

Willibrordushuis
Contactpersoon: mw. B.M.A. Reefman OCDS
(070) 365 4385
retraites@willibrordushuis.nl
www.willibrordushuis.nl

locatieWillibrordushuis, Oude Molstraat 35
plaatsDen Haag (Zuid-Holland)
postcode25
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl