Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie processie
processie
Bisdom Den Bosch
(B Den Bosch)

Bisdom Den Bosch

Website E-mail

Postbus 1070
5200 BC Den Bosch

Parade 11
5211 KL Den Bosch

tel (073) 6125488
fax (073) 6136850

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 26 juni 2011    Evangelie van 2011-06-26
begintijd11:00 uur
 titelSacramentsprocessie Den Bosch
beschrijving

Zondag 26 juni is het hoogfeest van het Allerheiligst Sacrament. Bisschop Hurkmans viert dit om 11.00 uur in de Sint-Janskathedraal. De jongeren uit het Bisdom van ’s-Hertogenbosch die deze zomer naar de Wereldjongerendagen (WJD) gaan, zullen op uitnodiging van de bisschop, de pontificale eucharistieviering meevieren en deelnemen aan de sacramentsprocessie. Voorafgaand aan de heilige mis hebben de jongeren een ontmoeting met bisschop Hurkmans in het Sint-Janscentrum.

Sacramentsprocessie
De processie zal aansluitend op de heilige mis van 11.00 uur plaatsvinden en wordt als verlengstuk van de eucharistieviering gezien. Vanuit de Sint-Jan zal bisschop Hurkmans de geconsacreerde hostie in de monstrans naar buiten dragen, waarna er samen met de gelovigen een moment van aanbidding volgt bij het rustaltaar aan het gerestaureerde Noorderportaal van de kathedraal. De processieroute is als volgt: Torenstraat, Parade, Choorstraat, Sint Janskerkhof, Hinthamerstraat – rustaltaar – Hinthamerstraat, Torenstraat.

Verering van H. Sacrament
Met de sacramentsprocessie legt de Kerk publiek de geloofsgetuigenis af dat Jezus Christus werkelijk tegenwoordig is in de gedaanten van brood en wijn tijdens en na de Eucharistie. De Aloude Broederschap van het Hoogheilig Sacrament zal op deze zondag het H. Sacrament begeleiden. De broederschap – bestaande uit 14 broederheren en gewone leden - heeft als doel de verering van het H. Sacrament te bevorderen en om de aanwezigheid van Christus in de Eucharistie te benadrukken.

Iedereen welkom
Elk jaar verzamelen zich in ’s-Hertogenbosch enkele honderden gelovigen om Sacramentszondag te vieren. Iedereen is van harte welkom om dit hoogfeest in de kathedraal met de bisschop te komen meevieren.

De H. Mis – met aansluitend Sacramentsprocessie) begint op 26 juni om 11.00 uur (de vieringen van 10.00 en 11.45 komen daarmee te vervallen)

info

www.bisdomdenbosch.nl

organisatieBisdom Den Bosch
locatieSint-Janskathedraal, Torenstraat 16
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl