Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 25 juni 2011    Evangelie van 2011-06-25
begintijd20:00 uur
 titelZaterdagavondconcert ‘Trübsal und Trost’
beschrijving
Datum: Zaterdag 25 juni 2011
Locatie: St. Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21, Utrecht
Wat: Avondconcert
Tijd: 20.00 uur
Entree: € 15,-, kaarten verkrijgbaar aan de deur op avond zelf
Website: www.sintwillibrorduskerk.nl & www.kamerkoortonsurton.nl

Trübsal und Trost’
Kamerkoor Ton sur TON olv Onno van Ameijde

Kamerkoor Ton sur Ton uit Nijmegen viert haar eerste lustrum met een groots concert, vol troost en tranen. Twee van de top-componisten van de 17e eeuw, Claudio Monteverdi en Heinrich Schütz, verstonden als geen ander de kunst om tekst en muziek tot een intens en expressief geheel te maken. Op het programma staan onder andere Monteverdi's intieme madrigalencyclus Sestina, de treurzang van een minnaar aan het graf van zijn geliefde, en Schütz'  Musikalische Exequien, een imposante herdenkingsdienst in concertvorm. Samen met solisten en ensemble geeft kamerkoor Ton sur Ton onder leiding van Onno van Ameijde een concert om niet snel te vergeten.

Onno van Ameijde in 1998 zijn opleiding Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht. In 2000 begon hij tevens een studie hoofdvak zang aan het conservatorium in Utrecht, bij Pierre Mak. Na twee jaar stapte hij over naar hoofdvak koordirectie bij Rob Vermeulen. In augustus 2005 rondde hij zowel zijn universitaire studie Muziekwetenschap als zijn studie hoofdvak koordirectie aan het conservatorium af.

Op dit moment is Onno als vaste dirigent werkzaam bij kamerkoor Ton sur Ton en kamerkoor Elnoséqué, beide te Nijmegen.

info

www.sintwillibrorduskerk.nl
www.kamerkoortonsurton.nl

locatieWillibrordkerk, Minrebroederstraat 21
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl