Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Liturgie
liturgie
Bisdom Rotterdam
(B Rotterdam)

Bisdom Rotterdam

Website E-mail

Bisdombureau
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam

tel (010) 281 51 71

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneermaandag 20 t/m vrijdag 24 juni 2011    Evangelie van 2011-06-20
begintijd09:30 uur
eindtijd22:30 uur
 titel60-urige aanbidding in Rotterdamse kathedraal
beschrijving

Vanaf maandag 20 juni tot en met vrijdag 24 juni is er een 60-urige aanbidding in de H.H. Laurentius en Elisabeth Kathedraal, Mathenesserlaan 307 te Rotterdam. In de dag- of Sacramentskapel is er elke ochtend een H. Mis om 9.30 uur, aansluitend hieraan wordt het Allerheiligste uitgesteld tot 22.30 uur. De kapel is te bereiken via de ingang Robert Fruijnstraat.

De intentie van het 60-uren gebed is voor de paus, uit dankbaarheid bij zijn priesterjubileum en tot zegen over zijn werk.

Aan deze aanbidding doen leden mee van verschillende parochies: niet alleen de kathedrale parochie, maar ook de Poolse, Filippijnse, Spaanstalige, Engelstalige en de Portugese/Kaapverdiaanse parochies. Op deze wijze zijn Europa, Afrika, Azië en Zuid- Amerika vertegenwoordigd.

Iedereen is welkom om zich bij de aanbidding aan te sluiten. De bovengenoemde parochies zorgen ervoor dat er een permanente aanwezigheid is, waarbij anderen zich kunnen aansluiten. De aanbidding is voornamelijk in stilte, maar op gezette tijden zullen de verschillende groepen ook op hun eigen manier en in hun eigen taal hardop bidden en zingen. Iedere avond wordt de aanbidding afgesloten met het gezamenlijk zingen van het Tantum ergo en de Eucharistische zegen.

Op donderdag 23 juni, de dag waarop wereldwijd Sacramentsdag wordt gevierd, is er om 16.00 uur Lof.

De Eucharistische aanbidding is een plechtigheid, waarbij het Allerheiligste (de hostie die door de consecratie het Lichaam van Christus is geworden) in de monstrans op het altaar wordt uitgesteld. De aanbidding is een lof- en dankgebed als erkenning en dank voor de goedheid van God.

info

www.bisdomrotterdam.nl

organisatieBisdom Rotterdam
locatieH.H. Laurentius en Elisabeth Kathedraal, Mathenesserlaan 307
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl