Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerwoensdag 22 t/m donderdag 23 juni 2011    Evangelie van 2011-06-22
begintijd19:00 uur
eindtijd07:30 uur
 titelNachtelijke aanbidding 2011
beschrijving

Dit jaar op 1 mei werd paus Johannes Paulus II in Rome zaligverklaard. Meer dan een miljoen aanwezigen hoorden hoe hij werd geprezen om zijn vermogen de katholieke orthodoxie te behouden en tegelijkertijd er in te slagen de kerk moderner te doen lijken en Christus in het leven van jonge mensen te brengen. Ter gelegenheid van deze zaligverklaring willen we de nachtelijke aanbidding in het teken laten staan van deze paus, die aan de aanbidding een belangrijke plaats toekende.

Het geloof heeft, net als het kruis van Jezus, twee aspecten: een verticaal, onze relatie met God, en een horizontaal, onze relatie met onze naaste. Deze zijn, net als het kruis van Jezus, onlosmakelijk met elkaar verbonden. Iemand die dat als geen ander wist was Johannes Paulus die op de wereldjongerendagen meermalen miljoenen jongeren vooe Christus bij elkaar bracht, de grootste bijeenkomsten ter wereld. Net als moeder Teresa, op wiens verzoek de aanbidding in Zeist begonnen is, had paus Johannes Paulus II een speciale devotie tot het Allerheiligste.

Op 17 oktober 2004, opende Paus Johannes Paulus in Rome het Jaar van de Eucharistie, het laatste jaar ook van zijn leven. In zijn apostolische brief Mane nobiscum, Domine - Blijf bij ons, Heer - schrijft hij over het doel en over zijn verwachtingen van het Jaar van de Eucharistie. De Eucharistie is bron en hoogtepunt van heel ons kerkelijk leven. De paus houdt ons aan het begin van het Jaar van de Eucharistie voor dat we het bijzondere van dit sacrament niet genoeg kunnen overwegen en verdiepen. De Eucharistie is het kostbaarste teken dat God aan ons gegeven heeft, een van de geheimen van het Licht. Onder tekenen van brood en wijn is Jezus werkelijk tegenwoordig en komt Hij tot ons, ja zelfs in ons. In het sacrament van de Eucharistie wordt de belofte van Christus “Ziet, Ik ben met u alle dagen tot aan de voleinding der wereld” op een eenmalige en niet te overtreffen manier werkelijkheid.

Het mag duidelijk zijn dat de paus oproept om met eerbied en toewijding veelvuldig de Eucharistie te vieren. Ook breekt hij een lans voor veelvuldige aanbidding van het Allerheiligste Sacrament. De Eucharistie is ook “ware school van vrede”: het spoort gelovigen aan tot opbouw van een rechtvaardige en broederlijke samenleving.

Het jaar van de eucharistie kan aanleiding worden tot een grotere inzet voor de Derde Wereld, ouderen, eenzamen en werklozen, aldus de brief. Zo vindt er in het parochieverband St. Maarten in de St. Josephkerk in Zeist op de eerste woensdag van de maand, vanaf de maand juli om 9u 's sochtends, een eucharistieviering met Uitstelling en Aanbidding van het Allerheiligste plaats en een jaarlijkse nachtelijke aanbidding, dit jaar van woensdagavond 22 juni 19 uur tot donderdagochtend 23 juni, Sacramentsdag, 7 uur, waarvoor we U nu van harte uitnodigen.

Momenten tijdens de nachtelijke Aanbidding van het Allerheiligste zijn:

Woensdag 22 juni
19.00 uur: Eucharistieviering met pastoor Bloem
20.00 uur: Uitstelling van het Allerheiligste
21.00 uur: Rozenkrans, blijde geheimen
22.00 uur: Gewijde muziek
23.00 uur: Rozenkrans, lichtende geheimen
 
Sacramentsdag donderdag 23 juni
0.00 uur: Gewijde muziek
1.00 uur: Rozenkrans, droevige geheimen
2.00 uur: Gewijde muziek
3.00 uur: Rozenkrans, Goddelijke Barmhartigheid
4.00 uur: Gewijde muziek
5.00 uur: Rozenkrans, glorievolle geheimen
7.00 uur: Afsluiting met diaken Coen van Loon
7.30 uur: Samenzijn in het parochiecentrum.

Literatuur aangaande Johannes Paulus II, zijn zaligverklaring en de nederlandse uitgave van zijn encycliek Ecclesia de Eucharistia zijn aanwezig. Het rooster draagt er zorg voor dat er gedurende de hele 12 uur minimaal twee aanbidders en twee bewakers in de kerk zijn. Laat U zich ook een uurtje inroosteren?

info

(030) 225 4400
(030) 691 76 54
info@aanbiddingzeist.nl
www.aanbiddingzeist.nl

locatieParochieverband Sint Maarten - St. Josephkerk, Rozenstraat 20
plaatsZeist (Utrecht)
postcode37
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl