Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Expositie
expositie
wanneerzaterdag 2 april t/m maandag 7 november 2011    Evangelie van 2011-04-02
 titelExpositie Petrus en ik in Bijbels Museum
beschrijving

Van 2 april t/m 7 november 2011 hangt in het Bijbels Museum de expositie Petrus en ik.

Petrus staat voor veel: hij is volgeling en poortwachter, visser en rots, vriend, verloochenaar en heilige, maar ook maar een mens. De tentoonstelling Petrus en ik laat zien hoe deze thema's verschillende kunstenaars en wetenschappers inspireerden. Een fotograaf, illustrator, reclameman, conservator, theoloog, kunsthistoricus, schrijver en vijf schilders van nu. Maar ook een beeldhouwer van bijna 600 jaar geleden die, onwaarschijnlijk krachtig, Petrus weergaf in berouw. Van 2 april tot 7 november speelt Petrus een hoofdrol in het Bijbels Museum en illustreert hij de verwevenheid van zo'n bijbelse figuur met onze cultuur van toen en nu.

Gastconservatoren van Petrus en ik zijn: Michiel van Nieuwkerk, Paul Mertz, Sijbolt Noorda, Henk van Os, Tomas Schats, Suzanne van der Schot en kunstenaars van zorgorganisatie Amerpoort.

info

(020) 624 24 36
www.bijbelsmuseum

locatieBijbels Museum, Herengracht 366-368
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl