Vandaag is zaterdag 10 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 11 juni 2011    Evangelie van 2011-06-11
begintijd15:30 uur
 titelMiddagconcert Russische Pinkstermuziek
beschrijving
Datum: Zaterdag 11 juni 2011
Locatie: St. Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21, Utrecht
Wat: Middagconcert
Tijd: 15.30 uur
Entree: € 5   kaarten verkrijgbaar aan de deur op dag zelf
Website: www.sintwillibrorduskerk.nl & www.zarjanka.com

Russische Pinkstermuziek
Uitgevoerd door Zarjánka olv Irina Raspopova

Het Russische folkloregezelschap ‘Zarjánka’ (Roodborstje), opgericht in 1994, is het enige in Nederland dat de oorspronkelijke zang- en danscultuur van de Russische plattelandsbevolking uitvoert zonder deze te bewerken in arrangementen en toneelchoreografieën.

Op het programma staan: polyfone liederen, dansen, rituelen & geestelijke gezangen van Noord-, Zuid-, Zuidwest-, West- en Centraal-Rusland, van de Don- en Wolga-Kozakken,  van gemeenschappen van de Russische Oudgelovige Orthodoxe Kerk uit Siberië en uit de staat Oregon in de VS.

De liederen zijn authentiek. Er wordt enigszins nasaal gezongen, soms met wonderlijke ritmes en dissonanten akkoorden. Dit is een vermoedelijk duizenden jaren oude zangtechniek, die geassocieerd wordt met contact met het goddelijke.

info

www.sintwillibrorduskerk.nl
www.zarjanka.com

locatieWillibrordkerk, Minrebroederstraat 21
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl