Vandaag is maandag 16 september  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Jongerenpastoraal in Vlaanderen Interdiocesane Jeugd Dienst
(IJD)

Jongerenpastoraal in Vlaanderen
Interdiocesane Jeugd Dienst

Website E-mail

Info over groepen, activiteiten en vorming binnen de Vlaamse jongerenpastoraal

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneermaandag 4 t/m zaterdag 9 juli 2011    Evangelie van 2011-07-04
 titelPluskamp voor 12-18 jarigen
beschrijving

De afdeling Vlaams-Brabant en Mechelen van Jongerenpastoraal Vlaanderen (IJD) organiseert jaarlijks bij het begin van de zomer een kamp voor jongeren. Dit keer slaat IJD de tenten op in het Sint-Albertuscollege in Haasrode. Van 4 tot 9 juli vindt daar het Pluskamp plaats.

Dat kamp richt zich tot jongeren tussen 12 en 18 jaar die graag een kamp met een ‘plus’ beleven. Het Pluskamp biedt natuurlijk de klassieke ingrediënten zoals werken in leefgroepen, slapen in tenten, buiten leven, de dagtocht, het kampvuur, de zangstonde en spelletjes allerhande. Daarnaast is er ook ruim plaats om ernstige zaken bespreekbaar te maken, om tot rust te komen in de Stille Ruimte of om over diverse onderwerpen uit te wisselen met leeftijdgenoten.

Voorts biedt het kamp aan de deelnemers de kans om geloof, God en Jezus een plaats te geven in hun leven. Dit jaar zet het thema ’Ten voeten uit’ de kampeerders op weg met het evangelie van de voetwassing. Elke leefgroep neemt ook gedurende een halve dag een concreet engagement op zich.

Naast de activiteiten in de leefgroepen, zijn er nog tal van keuzemogelijkheden. Zo is er elke dag een gevarieerd aanbod van animatie. Van voetbal, volley- en basketbal over (volks)dansen en pleinspelen, tot zich volledig creatief uitleven in het ‘Ateljee’.

De leefgroepbegeleiders zijn al een hele poos bezig het thema concreet gestalte te geven in tal van activiteiten, om zo weer met een stevig Pluskamp te kunnen uitpakken! Daarnaast staat ook een heuse kookploeg klaar om weer te zorgen voor heerlijke én eerlijke maaltijden: zoveel als mogelijk gebruikt men bij het koken producten van fair trade (eerlijke handel) of streekproducten.

info

IJD Vlaams-Brabant en Mechelen
Kristl Van Cleemput
0493 / 51 43 22
ijd@ijd.be
www.ijd.be

organisatieJongerenpastoraal in Vlaanderen Interdiocesane Jeugd Dienst
locatieSint-Albertuscollege
plaatsHaasrode (België)
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl