Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerzaterdag 11 juni 2011    Evangelie van 2011-06-11
begintijd09:30 uur
eindtijd13:00 uur
 titelBreng Spirit in de zorg - met Anselm GrĂ¼n
beschrijving

De zorg verzakelijkt. Dat roept vragen op. Want, al zijn de financiële parameters belangrijk, in goede zorg staat de persoon centraal. Hoe kunnen zorgverleners bewegen tussen ziel en zakelijkheid? Wat is daarin de rol van leidinggevende?

Tijdens deze conferentie krijgt u meer inzicht in de Benedictijnse wijsheid die al 15 eeuwen zijn waarde heeft bewezen en nog altijd actueel blijkt. Dat doen we met een bijzondere Duitse gastspreker: Anselm Grün.

Anselm Grün is Benedictijner monnik, theoloog, geestelijk begeleider, psycholoog, bedrijfseconoom en leidinggevende. Hij staat aan het hoofd van 20 bedrijven van de Abdij Munsterschwarzach. Hij is de meest gelezen schrijver op het gebied van spiritualiteit in Europa. Is veelgevraagd adviseur door bedrijven en een begenadigd spreker. Hij reflecteert op de vraag: Zorg met spirit: wat vraagt dit van een leidinggevende?

De tweede spreker is Elmer Mulder, bestuurder VU Ziekenhuis Amsterdam, die vanuit zijn rol als eindverantwoordelijke stil zal staan bij de toepassing van de Regel van Benedictus in zijn dagelijks werk en persoonlijk leiderschap.

Programma

9.30 Ontvangst met koffie in de Abdij
10.00 Welkom door gastheer Abt Bernardus en dagleider Dorine Huijbregts van www.anselmgrun.net
10.10 Lezing Anselm Grun (spreekt in het Duits)
11.00 Interactief delen ervaringen en vragen
11.45 Pauze
12.00 Inleiding van Elmer Mulder
12.30 Vragen, dialoog en persoonlijke ervaring
aansluitend lunch in het ‘proeflokaal’ van Brouwerij La Trappe

Prijs: € 90 excl. BTW. Aanmelden via: www.anselmgrun.net
U ontvangt per mail een bevestiging en de factuur.

info

www.anselmgrun.net

locatieAbdij Koningshoeven, Eindhovenseweg 3
plaatsBerkel-Enschot (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl