Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneervrijdag 10 juni 2011    Evangelie van 2011-06-10
begintijd13:00 uur
eindtijd19:00 uur
 titelBreng Spirit in je bedrijf - met Anselm GrĂ¼n
beschrijving

Tijden zijn aan het veranderen, veel ondernemers willen op een andere manier hun bedrijf leiden. Meer vanuit waarden, betrokkenheid en vertrouwen. Er verschijnen boeken en seminars waarin de theorie wordt beschreven. Onderzoeken die aantonen dat het effectiever en efficiënter is om vanuit betrokkenheid en vertrouwen te werken.

De kernvragen zijn: hoe doe je dat, hoe breng ik het in de praktijk? En vooral ook: wat moet ik of moeten mijn mede-leidinggevenden dan eigenlijk kunnen? En zeker zo belangrijk is de vraag: hoe behoud ik daarbij mijn eigen werkplezier, vitaliteit en innerlijke rust als ondernemer? Hierover spreekt een bijzondere Duitse gastspreker: Anselm Grün (1945).

Anselm Grün is Benedictijner monnik, theoloog, geestelijk begeleider, psycholoog, bedrijfseconoom en leidinggevende. Hij staat aan het hoofd van 20 bedrijven van de abdij Münsterschwarzach. Hij is de meest gelezen schrijver op het gebied van spiritualiteit in Europa. Is veelgevraagd adviseur door bedrijven en is een begenadigd spreker. Hij reflecteert op de vraag: Breng spirit in je bedrijf: wat vraagt dit van een leidinggevende?

Een tweede spreker op de conferentie is br. Bernardus, abt van abdij Koningshoeven. Hij zal stil staan bij de praktijk van leiderschap in de abdij en de daarmee verbonden brouwerij, die wordt geleid door een gezamenlijke directie van een monnik en een directeur van Bavaria.

Programma

13.00 Ontvangst met koffie in de Abdij
13.30 Welkom door gastheer Abt Bernardus en dagvoorzitter Dorine Huijbregts van www.anselmgrun.net
13.40 Lezing Anselm Grün (spreekt in het Duits)
14.25 Interactief delen van ervaringen en vragen
15.45 Pauze
16.00 Interview met br. Isäac en Thijs Thijssen, directie brouwerij, door Huib Klamer, VNO NCW
16.30 Lezing br. Bernardus, abt Abdij Koningshoeven
17.00 Reacties van de aanwezigen
18.00 Trappist ’proeverij’

Prijs: € 90 excl. BTW. Aanmelden via: de www.anselmgrun.net
U ontvangt per mail een bevestiging en de factuur.

info

www.anselmgrun.net

locatieAbdij Koningshoeven, Eindhovenseweg 3
plaatsBerkel-Enschot (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl