Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
Bisdom Haarlem-Amsterdam
(B Haarlem)

Bisdom Haarlem-Amsterdam

Website

Postbus 1053
2001 BB Haarlem

Leidsevaart 146
2014 HE  Haarlem

tel (023) 5112 600
fax (023) 5112 629

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 12 t/m zondag 13 november 2011    Evangelie van 2011-11-12
 titelDiaconaal weekend - Kwetsbare mens centraal
beschrijving

Kwetsbare mensen staan centraal in het Diocesaan Diaconaal Weekend dat dit jaar plaatsvindt op 12 en 13 november. Kwetsbaarheid die zich laat zien in afhankelijkheid van bijstand, schuldhulp, de immigratiedienst. Maar ook bijvoorbeeld in eenzaamheid. Het doel van het Diaconaal Weekend is om aandacht te vragen voor de diaconale opdracht van de parochies.

Het thema is in het hele bisdom hetzelfde. De parochies en regio’s bepalen zelf welke mensen in hun omgeving in het licht gezet worden. Om uw parochie en regio hierbij te ondersteunen heeft de Diocesane Dienst Caritas een Informatiemap ontwikkeld met allerlei suggesties. Zowel inhoudelijk als voor de organisatie en de liturgie. De Informatiemap wordt op de Dag van de Caritas op 25 juni a.s. in Heiloo gepresenteerd. Eind juni krijgen de parochies en de parochiële caritasinstellingen een exemplaar toegestuurd. Op de website van het bisdom en op Extranet kunt u dan ook de digitale versie downloaden.

In de informatiemap zijn, ter inspiratie, vijf herkenbare en actuele noden in onze samenleving opgenomen met informatie en mogelijkheden voor de parochie. Zo worden schulden, leven van de bijstand, leven zonder documenten en eenzaamheid belicht. Ook de wereldwijde zorg is opgenomen door aandacht voor de Millenniumdoelen. Wij zijn verheugd over de samenwerking met collega Ko Schuurmans. Hij geeft het belang aan van de eenheid tussen diaconie en liturgie en verzorgt de liturgische bijdrage.

info

(023) 511 26 00
caritas@bisdomhaarlem-amsterdam.nl

organisatieBisdom Haarlem-Amsterdam
locatieParochies in Bisdom Haarlem-Amsterdam
plaatsdiverse
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl