Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzondag 29 mei 2011    Evangelie van 2011-05-29
begintijd15:00 uur
 titelNeocatechumenale ontmoeting in Dusseldorf
beschrijving

Vijfhonderd katholieke Nederlandse jongeren, onder wie een flink aantal uit ons bisdom, trekken zondag naar het Duitse Düsseldorf voor een ontmoeting met veertigduizend leeftijdgenoten. Onderweg naar Düsseldorf zal een groep van 300 Nederlandse jongeren evangeliseren door een stadsmissie te doen in Aken. Deze jongeren horen tot de Neocatechumenale Weg.

Als voorbereiding op de Wereldjongerendagen die in augustus in Madrid zullen plaatsvinden, zullen Kiko Argüello en Carmen Hernandez, initiatoren van de Neokatechumenale Weg en Pater Mario Pezzi, 40.000 jongeren ontmoeten uit heel Europa. De ontmoeting zal op 29 mei 2011 plaatsvinden om 15:00 uur, in de Esprit Arena te Düsseldorf en zal worden voorgegaan door Kardinaal Joachim Meisner, aartsbisschop van Keulen.

Onderweg naar Düsseldorf, zullen deze jongeren ‘stadsmissies’ houden in heel Duitsland door Jezus Christus te verkondigen met hun ervaring en zij zullen jongeren uitnodigen om deel te nemen aan de Wereldjongerendagen in Madrid met de Heilige Vader Paus Benedictus XVI. Tijdens de ontmoeting, voor de roepingen, zal het symfonisch oeuvre “Het lijden van de onschuldigen”, dat gecomponeerd is door Kiko Argüello, worden uitgevoerd.

info

www.bisdomhaarlem-amsterdam.nl
www.jmj2011cnc.info/en/dusseldorf-2011-information

locatieEsprit Arena
plaatsDusseldorf
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl