Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 5 juni 2011    Evangelie van 2011-06-05
begintijd14:00 uur
 titelZondagmiddagconcert Te Deum Laudamus
beschrijving
Datum: Zondag 5 juni 2011
Locatie: St. Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21, Utrecht
Wat: Zondagmiddagconcert
Tijd: 14.00 uur
Entree: € 5,-, kaarten verkrijgbaar aan de deur op dag zelf
Website: www.sintwillibrorduskerk.nl & www.willekesmits.nl

Te Deum Laudamus
(met o.a. Exultate Jubilate, Mozart)

 

Willeke Smits, orgel
Arleen van Wijland, sopraan

Willeke Smits studeerde orgel, koordirectie, kerkmuziek en piano in Utrecht, Amsterdam en Den Haag. Ze heeft een uitgebreide concertpraktijk, waarin uitdagende programmering centraal staat en concerteert zowel solistisch als in ensemble verband. Willeke is cantor-organist van De Rank in Nieuwegein-Zuid en vaste organist van het monumentale Ruprecht-orgel van de Tuindorpkerk in Utrecht.

In 2005 nam ze haar eerste solo-cd op, met werken van J.S. Bach, C.Ph.E. Bach en Scarlatti. Willeke is bestuurslid van de Koninklijke Vereniging voor Organisten en Kerkmusici (KVOK) en cultureel adviseur van de zondagmiddagconcerten in de St Willibrordkerk in Utrecht.

Sopraan Arleen van Wijland behaalde in 2001 haar diploma klassiek solozang aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag waar zij werd gecoacht door Maria Acda.
Ze volgde interpretatielessen en masterclasses bij Diane Forlano, Barbara Pearson, Lucienne Bouwman, Meinard Kraak en Margreet Honig. In de vooropleiding van de Nieuwe Opera Academie (DNOA) vertolkte Arleen in concertuitvoering onder meer de rol van Despina in Così fan Tutte van Mozart. Zij soleerde bij The Bach Choir of the Netherlands en the Bach Orchestra of the Netherlands in de Matthäus Passion van Bach, het Requiem van Mozart, en in een programma met werken van Mozart en Giordani.

info

www.sintwillibrorduskerk.nl
www.willekesmits.nl

locatieWillibrordkerk, Minrebroederstraat 21
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl