Vandaag is maandag 16 september  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzondag 5 juni 2011    Evangelie van 2011-06-05
begintijd13:30 uur
eindtijd17:30 uur
 titelMuseum- en kloosterbezoek Aduard
beschrijving

Op nog geen tien kilometer buiten Groningen ligt één van de grootste kloosters van Europa. Nou ja, dat zou waar zijn als we in de zestiende eeuw zouden leven. Tegenwoordig is de abdij van Aduard nog slechts zichtbaar in de contouren van het dorp, in de Nederlands-Hervormde Kerk (ooit de ziekenzaal van de abdij) en in het Museum Sint Bernardushof. Heeft dat oude klooster, en de leefwijze van de monniken en het geloof dat dit alles... vormde, ons nu nog iets te vertellen dan?

Daar gaan we op zondag 5 juni achterkomen.

De St.-Augustinusparochie nodigt je uit om het oude, maar ook het huidige kloosterleven van Aduard en de wijde omgeving te leren kennen. Onder begeleiding van Pastoor Wagenaar bezoeken we de expositie 'De teloorgang van het klooster Aduard' in het kloostermuseum en het enige nog bestaande kloostergebouw - de huidige Protestantse kerk van het dorp. Onder het genot van koffie, thee of fris spreken we over de moderne invloeden van het ooit zo rijke kloosterleven in de province Groningen.

Kortom, wat hebben de monniken van weleer ons nu nog te vertellen over geloof, gebed en de relatie tussen God en mensen? Ga mee en kom er zelf achter!

Geef je uiterlijk op Hemelvaart (2 juni) op via info@rkstudentengroningen.nl Helaas zijn er enige kosten, van maximaal 5 euro per persoon, verbonden aan het bezoek aan Aduard. Betaling kan ter plekke.

info

Mark de Vries
info@rkstudentengroningen.nl
www.rkstudentengroningen.nl

locatieRadesingel 2
plaatsGroningen (Groningen)
postcode97
bisdomGroningen-Leeuwarden
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl