Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
Opus Dei

Opus Dei

Website E-mail

Personele prelatuur van de katholieke Kerk die gewone leken helpt de heiligheid na te streven in hun dagelijkse bezigheden, in het bijzonder door hun werk, gesticht in 1928 door Jozefmaria Escrivá

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 4 juni 2011    Evangelie van 2011-06-04
begintijd13:00 uur
eindtijd16:00 uur
 titelIslam, bedreiging of uitdaging?
beschrijving

Islam, bedreiging of uitdaging?

In de afgelopen eeuw werden meer dan 3 miljoen christenen om hun geloof gedood. Anno 2011 is christenvervolging nog steeds actueel. Toch krijgt het lot van deze mensen nauwelijks aandacht in de reguliere media.

De vervolging van de christenen vindt meestal plaats vanuit een religieus getekend geweld. Fundamentalistische en militaristische stromingen binnen de Islam vormen wereldwijd een grote bedreiging. Het spanningsveld tussen het extremisme en meer gematigde tendensen binnen de Islam is vanuit westers perspectief soms moeilijk te doorgronden.

In een interview van Peter Seewald met Benedictus XVI, gepubliceerd in het boek Licht van de wereld, zegt de paus de Islam als een religieuze entiteit te respecteren en te erkennen. Zowel christenen als moslims verdedigen religieuze waarheden en zoeken een positie in de moderne leefwereld, waar aan de ene kant het radicale secularisme heerst en waar aan de andere kant vraag naar God is.

Vanzelfsprekend moet elke godsdienst haar eigen identiteit behouden, maar tegelijk is intensief contact van belang om te proberen de ander te begrijpen en in gesprek te blijven met alle islamitische krachten die bereid zijn tot dialoog.

In de lezing Islam, bedreiging of uitdaging? gaat Joris van Voorst tot Voorst in op de Islam als religie en laat hij in het bijzonder zien wat de basis kan zijn voor een gezonde dialoog tussen christenen en moslims.

Spreker

Joris van Voorst tot Voorst, directeur Kerk in Nood Nederland                 

Programma

13.00               Ontvangst, inschrijving en lunchbuffet

14.10               Opening door de dagvoorzitter

14.15               Joris van Voorst tot Voorst

                              Islam, bedreiging of uitdaging?

15.15               Gelegenheid tot het stellen van vragen

15.45               Afsluiting met thee

16.00               Facultatief :      Documentaire Christenvervolging in Bethlehem

 

Kosten: € 35,- (€ 12,50 studenten) inclusief lunchbuffet

Bij voorkeur overmaken op banknummer 5157514, Stichting SOKA, Amsterdam

 

info

Inschrijving en informatie:                

Secretariaat SOKA                    

Concertgebouwplein 17

1071 LM Amsterdam     

e­mail: secretariaat@soka.nl       tel: 020 573 72 67        

organisatieOpus Dei
locatieConferentieoord Zonnewende
plaatsMoergestel (Noord-Brabant)
postcode50
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl