Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzondag 24 juli 2011    Evangelie van 2011-07-24
begintijd10:30 uur
 titelOpening aanbiddingscentrum Eucharistic Flame
beschrijving

Op zondag 24 juli opent mgr. De Jong tijdens de Eucharistieviering van 10.30 uur het aanbiddingscentrum van de Eucharistic Flame Evangelisation in Smakt.

Katholieke beweging kiest voor Smakt
De katholieke organisatie, die enkele jaren geleden is gesticht door de Indiase priester Pater Vadakkel, gaat de parochie in Smakt gebruiken als landelijke uitvalsbasis. Door middel van dagelijkse rozenkransgebeden en periodieke bijeenkomsten in de kapel en de kerk van Smakt wil de beweging jongeren en jonge gezinnen zover krijgen zich meer te verdiepen in het katholieke geloof.

De beweging is wereldwijd in achttien landen, waaronder de Verenigde Staten, Australië, Duitsland en Groot-Britannië, actief. "Ze is niet te plaatsen in een progressief of conservatief hoekje”, laat de Venrayse deken Harrie Smeets weten. "Ze richt zich heel duidelijk op de boodschap en doet dat door middel van bidden en praten.”

De beweging blijft voorlopig drie jaar. Een bewuste keuze, volgens Smeets. "We kennen elkaar nog niet. Dus we moeten zien hoe het allemaal gaat lopen. Drie jaar is daarbij voldoende tijd om deze groep de kans te geven hun draai in Smakt te vinden. Daarnaast hebben we als voorwaarde gesteld dat bezoekers en pelgrims gebruik kunnen blijven maken van de kapel.” De St. Jozefparochie in Smakt is een bekende bedevaartsplek. Smeets: "Maar er is met het vertrek van de carmelieten geen biddende kern meer. Dat is zoiets als een voetbalstadion zonder voetbalclub. De komst van de beweging zie ik als een win-winsituatie. De pastorie wordt weer bewoond en de beweging heeft een eigen stek.”

De nieuwe geloofsgemeenschap wordt op zondag 24 juli door hulpbisschop Everard de Jong in Smakt verwelkomd met een hoogmis. Een Duitssprekende kloosterzuster van Indiase afkomst zal zich namens de beweging in de pastorie vestigen. Zij wordt vergezeld door gezelschappen die steeds tien dagen in Smakt verblijven. (www.limburger.nl)

Programma
10.30 uur: Rozenkransgebed
11.00 uur: Feestelijke Eucharistieviering
12.00 uur: Processie
12.30 uur: Stille aanbidding in de St Jozefkapel
16.00 uur: Afsluiting

info

Mw. Hegeman
(06) 44 90 88 50
ahegeman@hetnet.nl

locatieSt. Jozefkerk, St. Jozeflaan 54
plaatsSmakt (Limburg)
postcode58
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl