Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzondag 29 mei 2011    Evangelie van 2011-05-29
begintijd10:00 uur
eindtijd18:00 uur
 titelMariakapellendag
beschrijving

Op de laatste zondag in mei ( 29 mei) wordt voor de vierde keer onze jaarlijkse Mariakapellendag gehouden. Alle kapellen zijn die dag open. Enkele kapellen hebben speciale activiteiten georganiseerd.

  • Mariaparochie (101) aan de Almelosche weg - 14.00 tot 14.30 uur
  • Weerselo (57) aan de Haerstraat - 15.00 tot 15.30 uur
  • Zenderen op de Esch (staat niet in het boek) - 16.00 tot 16.30 uur
  • Borne  (97) bij het verzorgingshuis “ ‘Dijkhuis” - eindviering 18.00 uur
  • Koppelsbrink (no 97)

De activiteit in Zenderen zal plaatsvinden in het Carmelitessen klooster van de zusters in de kapel. Daarna kan men naar de Mariakapel op de Esch lopen/rijden om deze te bekijken. De Zwanenhof heeft zijn “poorten “geopend om eventueel koffie te drinken en er kan gewandeld worden in de tuin, waar een Mariagrot staat.

Bij de kapel in Borne zal de hele dag muziek zijn en gelegenheid om een kaarsje aan te steken. Verder zijn er in de regio meerdere kapellen die mensen in de gelegenheid stellen om een kaarsje op te steken.

In Saasveld wordt u in de gelegenheid gesteld om de tuin te bekijken bij de kerk. Deze tuin is van 14.00 uur tot 15.30 open. Ook de gebrandschilderde ramen in de kerk zijn de moeite waard.

In Hertme zal bij de kapel aan de Lodieklanden (64) iemand aanwezig zijn om vragen te beantwoorden.

Bij de organiserende kapellen kan een kaart worden gekocht voor € 3 waar alle kapellen met plaatsaanduiding staan aangegeven. Sinds de uitgave van het boek zijn er 11 nieuwe kapellen bijgekomen. Ook de nieuwe kapellen staan op de nieuwe kaart aangegeven.

info

(0541) 35 23 56
www.mariakapellendag.nl

locatieAlmeloseweg
plaatsMariaparochie (Overijssel)
postcode76
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl