Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzondag 29 mei 2011    Evangelie van 2011-05-29
begintijd09:15 uur
 titelOirschots gildefeest
beschrijving

Bisschop Hurkmans zal samen met hulpbisschop Mutsaerts en jubilerend pastoor-deken Spijkers op zaterdag 29 mei tijdens de jaarlijkse Gildemanifestatie van het Sint-Jorisgilde de gildemis vieren in de Sint Petruskerk te Oirschot.

Kerk staat in een lange traditie met de gilde
"Wij van de kerk staan samen met de gilden van Oirschot en omstreken in een lange historische traditie," vertelt pastoor-deken Spijkers die op 29 mei precies veertig jaar priester is. "Samen willen we het vuur van het begin brandend houden en antwoord geven op Gods woord dat ons roept tot liefde, gemeenschap en verbondenheid. De band van vriendschap en hulpvaardigheid is nog altijd heel sterk," aldus Spijkers.

1.500 gildebroeders verwacht
Na de gildemis die om 9.15 uur begint in de Oirschotse Sint Petruskerk, vindt om 10.45 uur in de pastorietuin het ‘aanbieden van de erewijn’ plaats door burgemeester Severijns. Om 13.00 uur vertrekken de ruim vijftig aangemelde gilden in een optocht naar het hoofdveld voor een kleurrijke opmars.

In totaal verwacht de organisatie 1.500 deelnemende gildebroeders- en zusters. Rond het dagthema ‘diepgeworteld’ zullen vanaf 15.00 uur diverse demonstraties, wedstrijden kinderactiviteiten en een streekmarkt worden georganiseerd.

info

www.gildemanifestatie2011.sintjorisgilde.nl

locatie
plaatsOirschot (Noord-Brabant)
postcode56
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl