Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Televisie en radio
tv
wanneerwoensdag 2 juni 2004    Evangelie van 2004-06-02
 titelAnima Christi in Lopend Vuur
beschrijvingDe Limburgse zuster Anima Christi van Eijk staat centraal in de eerste aflevering van de serie Lopend Vuur, die vanaf 2 juni door RKK/KRO wordt uitgezonden. Anima Christie is generale overste van de Argentijnse congregatie van de Servidores de Señor y de Virgin de Matera. Deze congregatie zal in het najaar ook een klooster in Limburg openen.

In de documentaireserie Lopend Vuur die vanaf komende week wordt uitgezonden belicht RKK/KRO een groot aantal nieuwe christelijke bewegingen en congregaties. Naast de traditionele ordes en congregaties telt de katholieke kerk de laatste 30 jaar vele nieuwe bewegingen. Opvallend is dat veel jongeren zich juist tot deze nieuwe spirituele gemeenschappen aangetrokken voelen.

In de eerste aflevering staat de Argentijnse congregatie de Servidores de Señor y de Virgin de Matera centraal. Deze nieuwe religieuze gemeenschap is afgelopen maand officieel door de paus als congregatie erkend. De zustergemeenschap wordt geleid door de jonge Limburgse non Anima Christi. Zij is al enkele jaren generale overste. In het tv-programma vertelt zij hoe zij tot haar roeping kwam om in te treden bij deze in Nederland onbekende kloostergemeenschap.

Bisschop Frans Wiertz van Roermond is afgelopen jaar gestart met een nieuw beleid om buitenlandse religieuzen en bewegingen uit te nodigen zich in Limburg te vestigen. Daartoe behoren ook de zusters van de congregatie van zuster Van Eijk en de paters van het Instituto del verbo incarnato. Dat is de mannelijke tak van dezelfde congregatie. Het is de bedoeling dat de eerste religieuzen zich dit najaar in Brunssum vestigen. De paters gaan werken in de parochie van de H. Vincentius á Paulo (Rumpen) en de zusters zullen gaan wonen in het klooster aan de Dorpstraat waar voor heen zusters Benedictinessen hebben gewoond.

Wie alvast kennis wil maken met de congregatie kan komende woensdag naar het RKK-programma kijken. De eerste aflevering van de serie Lopend Vuur wordt woensdag 2 juni uitgezonden op Nederland 1 om 16.30 uur. (persbericht Bisdom Roermond)

infowww.servidoras.org en
www.ive.org/indexeng.htm
locatieNederland 1, 16.30 uur
plaatsNederland
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl