Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
De Tiltenberg
(Tiltenberg)

De Tiltenberg

Website E-mail

Vormingscentrum van het Bisdom van Haarlem-Amsterdam

De Tiltenberg
Zilkerduinweg 375
2114 AM  Vogelenzang

(0252) 345 345

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneermaandag 29 t/m woensdag 31 augustus 2011    Evangelie van 2011-08-29
(Onthoofding van Johannes de Doper)
begintijd10:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titelSummer School - Katholieke Sociale Leer
beschrijving

Het Centrum voor de Sociale Leer van de Kerk organiseert in samenwerking met het Bonifatius Instituut (De Tiltenberg) een Summer School over de Sociale Leer van de Kerk.

Steeds duidelijker wordt dat de inrichting en het functioneren van de samenleving, de economie en de overheid niet zonder normen en waarden kunnen. De belangstelling voor het normatief kader dat de Sociale Leer van de Kerk kan bieden, komt daardoor steeds meer in de belangstelling te staan.

In deze Summer School gaan we ons verdiepen in deze sociale ethiek en werken deze in het bijzonder uit naar de velden van economie en politiek. We discussiëren aan de hand van presentaties van deskundigen en leggen in de workshops de relatie tussen theorie en praktische toepassing en relevantie.

Daarnaast is er voldoende ruimte voor ontspanning en onderlinge discussies. Jongeren van 20 -28 jaar (HBO/WO niveau) zijn van harte uitgenodigd hieraan deel te nemen. Het aantal deelnemers is beperkt tot slechts 15. Meld je dus snel aan, vóór 15 mei 2011.

Leiding
De Summer School staat onder leiding van prof. dr. G.J.M. (Gerard) van Wissen, docent sociale leer van de kerk en voorzitter van het CSLK; Mw. Drs. C.W.M. (Caroline) Tax, MA, bestuurslid CSLK, en pastor C.T.J. van Lent, voorzitter van het Bezinningscentrum Stal op de Kaag.

Aanmelding
Aanmeldingsformulier aan de vragen bij de secretaris van het CSLK, e-mail: m.karsten@tiltenberg.org

Details

data Maandag 29, dinsdag 30 en woensdag 31 augustus 2011
lokatie Bezinningscentrum: De Stal op de Kaag, Kaageiland;
Overnachten in Hotel Orion op Kaageiland.
eigen bijdrage € 75 p.p.
literatuur Compendium van de Sociale Leer van de Kerk en encycliek Caritas in Veritate (samen € 25), te verkrijgen via de organisatie.
certificaat Deelname aan de Summer School wordt beloond met een certificaat van de organiserende instanties, het Bonifatius Instituut en het Centrum voor de Sociale Leer van de Kerk.

info

(0252) 345 345 (Tiltenberg)
mkarsten@tiltenberg.org
www.cslk.nl

www.destalopdekaag.nl

organisatieDe Tiltenberg
locatieBezinningscentrum De Stal op de Kaag, Julianalaan 13a
plaatsKaag (Zuid-Holland)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl