Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Liturgie
liturgie
Bisdom Rotterdam
(B Rotterdam)

Bisdom Rotterdam

Website E-mail

Bisdombureau
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam

tel (010) 281 51 71

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 18 juni 2011    Evangelie van 2011-06-18
begintijd10:30 uur
 titelEucharistieviering afscheid van mgr. Van Luyn
beschrijving

Op zaterdag 18 juni 2011 neemt Mgr A.H. van Luyn s.d.b. afscheid als bisschop van het bisdom Rotterdam. Meer dan zeventien jaar heeft hij aan het hoofd gestaan van het bisdom en zijn beste krachten gegeven ten dienste van allen die in het bisdom wonen en werken. Voor zijn bijdrage in de inspanning voor het Evangelie in ons bisdom willen we samen met de genodigden God dankzeggen in een Pontificale Eucharistieviering die begint om 10.30 uur in de kathedrale kerk HH. Laurentius en Elisabeth. Aansluitend aan de viering is er tot 15.00 uur gelegenheid om afscheid te nemen van Mgr Van Luyn in het faculteitsgebouw van het Erasmus Medisch Centrum.

Kerngegevens
Mgr A. H. van Luyn s.d.b. is op 27 november 1993 benoemd door Paus Johannes Paulus II tot bisschop van Rotterdam en op 12 februari 1994 bisschop gewijd en geïntroniseerd in de kathedrale kerk te Rotterdam. Vanaf 1994 – 2008 was hij vice-voorzitter van de Nederlandse Bisschoppenconferentie en vervulde tevens het Referentschap voor de betrekkingen met het Jodendom. Vanaf 1994 was hij eerst Referent en vanaf 2000 was hij vice voorzitter in de Commissie van de Bisschoppenconferenties van de Europese Unie (Comece). Vanaf 2006 vervult Mgr. Van Luyn hiervan het voorzitterschap. Vanaf januari 2008 is hij voorzitter van de Nederlandse Bisschoppenconferentie.

info

www.bisdomrotterdam.nl

organisatieBisdom Rotterdam
locatieHH. Laurentius en Elisabethkathedraal, Mathenesserlaan 307
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl