Vandaag is vrijdag 9 augustus  

categorie categorie Liturgie
liturgie
Bisdom Rotterdam
(B Rotterdam)

Bisdom Rotterdam

Website E-mail

Bisdombureau
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam

tel (010) 281 51 71

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 2 juli 2011    Evangelie van 2011-07-02
(Onbevlekt Hart van Maria)
begintijd11:00 uur
 titelInstallatieviering mgr. Van den Hende
beschrijving

Zaterdag 2 juli 2011 zal Mgr. Dr. J.H.J. van den Hende de Bisschopszetel van het bisdom Rotterdam in bezit nemen tijdens een plechtige Eucharistieviering in de HH. Laurentius en Elisabeth Kathedraal aan de Mathenesserlaan 307 te Rotterdam. Viering en receptie zijn beide voor genodigden.

Celebranten zijn Mgr. Drs. A.H. van Luyn s.d.b.en Mgr. Dr. J.H.J. van den Hende in concelebratie met:

Mgr. Dr. F.R. Bacqué, Pauselijk Nuntius

Mgr. Dr. W.J. Eijk, Aartsbisschop en nieuwe Voorzitter van de Bisschoppen Conferentie

Leden van het Kathedraal Kapittel van Rotterdam: Drs. W.P.L. Broeders, C.G.M.M. Dernee, Dr. A.H.C. van Eijk, Proost Dr. H.C. Flohr (tevens Officiaal), J.E.M. van der Mee, Mr. Drs. J.C.M. Steenvoorden (secretaris), Drs. M.J. Thomassen cp, Mgr. dr. H.A. Verbakel (tevens Algemeen Gedelegeerde/Vicaris-Generaal), Dr. C.T.M. van Vliet

Dekens van het bisdom Rotterdam: Dr. A. van der Helm, Plebaan Chr. Bergs

Mgr. Drs. V. Schoenmakers, Algemeen Gedelegeerde van het bisdom van Breda

Van de wereldlijke leiders zijn onder meer aanwezig de heer J. Franssen, Commissaris van de Koningin in de provincie Zuid-Holland en de heer A. Aboutaleb, Burgemeester van Rotterdam.

In bezitname van de zetel
Na het woord van welkom wordt de benoemingsbrief van Paus Benedictus XVI voorgelezen en getoond. Aansluitend zal Mgr. Dr. J.H.J. van den Hende voor het eerst plaatsnemen op de Bisschopszetel in de Kathedraal en is hij officieel de nieuwe Bisschop van Rotterdam.

Mgr. Dr. J.H.J. van den Hende wordt begroet door de aanwezige Bisschoppen en door de Leden van het Kathedraal Kapittel. Daarna wordt de nieuwe Bisschop verwelkomd door verschillende geledingen van het bisdom Rotterdam.

info

www.bisdomrotterdam.nl

organisatieBisdom Rotterdam
locatieHH. Laurentius en Elisabethkathedraal, Mathenesserlaan 307
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl