Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 21 mei t/m zaterdag 11 juni 2011    Evangelie van 2011-05-21
begintijd10:30 uur
eindtijd16:30 uur
 titelKind en Geloof - collectie van miniaturen
beschrijving

Speelgoed en evangelie komen samen op een bijzondere tentoonstelling in de Sint Adelbertabdij in Egmond Binnen. Van 21 mei tot 11 juni 2011 is daar een collectie miniaturen te zien die in vele jaren is opgebouwd dooor Riet Woldhuis, oprichtster en oud dirigente van het Laurentiuskoor te Oudorp (NH). Het gaat om huizen en huishoudens, in de stijl van de jaren dertig van de vorige eeuw tot nu.

Woldhuis hoopt hiermede een beeld te geven van het speelgoed in de twintigste eeuw en van de grote rol die het geloof in de wereld van kinderen inneemt. Ze hoopt de aandacht te vestigen op kinderen over de gehele wereld die het moeten stellen zonder onderwijs en gezondheidszorg. En op kinderen in de “eerste” wereld, die opgroeien in een materialistische samenleving waar geen plaats en tijd meer is voor het heilige, waar het verhaal van het christendom uitverteld lijkt te zijn. Woldhuis wil laten zien dat dit verhaal allerminst is uitverteld.

In de wereld van de kinderen leeft dit als kleine verhalen voort. Via de wereld van deze kinderen wil Woldhuis dan verwondering in ons zelf oproepen en laten herleven. Woldhuis heeft de collectie deels aangeschaft, maar ook deels zelf gemaakt. De miniaturen – waaronder huizen, huishoudelijke artikelen, speelgoed en poppen gehuld in tijd- en cultuur gebonden kleding – zijn tussen de vijf een honderd centimeter groot. Samen laten zij de veranderlijkheid zien van cultuur, architectuur en maatschapij.

In het centrum van deze veranderlijke wereld is zelfs een kerk te zien met altaar, orgel, koor, kazuivels, priesters, misdienaars, gelovigen en mommiken.

Gegevens
Tentoonstelling Kind en Geloof in de Galerie van Abdijkaarsen
Vennewatersweg 27 te Egmond Binnen
21 mei t/m 11 juni 2011
Openingstijden: 10.30 uur tot 16.30 uur (zondags gesloten)
Toegang gratis, ruime vrije parkeerplaats

info

www.abdijvanegmond.nl

locatieGalerie van Abdijkaarsen, Vennewatersweg 27
plaatsEgmond-Binnen (Noord-Holland)
postcode19
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl