Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerdinsdag 24 mei 2011    Evangelie van 2011-05-24
begintijd20:00 uur
eindtijd22:00 uur
 titelWat moet ik in godsnaam nog met die kerk?
beschrijving

Gespreksavond over ons Katholieke geloof op 24 mei 2011 van 20.00 tot 22.00 uur in de Emmauskerk, Merelplein 2 te Nieuwegein.

Waarom zou je anno 2011 nog katholiek willen zijn? Seksueel misbruik door pastores, bisschoppen die je niet op hun woord kunt vertrouwen. Mensen reageren kwaad, teleurgesteld, verdrietig. Sommigen houden het voor gezien, anderen weten niet of zij naar eer en geweten nog lid kunnen blijven.

Als je als vrijwilliger bij mensen op bezoek komt wordt je met deze zaken geconfronteerd. Anderen vragen zich af of ze nog wel vrijwilliger willen zijn in zo'n kerk? Velen hebben het er in elk geval moeilijk mee.

Mede op verzoek van de pastorale bezoekgroepen in de Tabor willen wij gelegenheid bieden om er met elkaar over te praten. Waarom heb je er moeite mee om jezelf nog (rooms-)katholiek te noemen? Of waarom blijf je er juist wel voor uitkomen? En wat betekent in dit kader de geloofsgemeenschap ter plaatse voor jou?

Wie behoefte heeft om er eens met anderen over te praten is van harte uitgenodigd op dinsdag 24 mei om 20.00 uur in de Emmauskerk.

Bernard Höfte en Hans Oldenhof

info

www.tabor-nieuwegein.nl

locatieEmmauskerk, Merelplein 2
plaatsNieuwegein (Utrecht)
postcode34
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl