Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 15 mei 2011    Evangelie van 2011-05-15
(Gezinsdag)
begintijd14:00 uur
 titelZondagmiddagconcert La Chanson Francaise
beschrijving
Datum: Zondag 15 mei 2011
Locatie: St. Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21, Utrecht
Wat: Middagprogramma
Tijd: 14.00 uur
Entree: € 5 kaarten verkrijgbaar aan de deur op dag zelf
Website: www.sintwillibrorduskerk.nl

Muziek in de Utrechtse kerken 2011
LA CHANSON FRANCAISE
Franse liederen van Fauré, Franck & Duparc

Valérie Guillorit, sopraan
Christine Kamp, orgel

Valérie Guillorit  voltooide in 1997 de operaopleiding en haar U.M. diploma Zang aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, bij Margreet Honig. Het repertoire van Valérie Guillorit bestrijkt de operarollen uit het lyrische stemvak alsmede het lied en oratorium repertoire. Zij heeft een grote affiniteit met het Franse lied. In Nederland trad zij als soliste op o.a. met een ensemble van het Gelders Orkest, Nieuw Sinfonietta, het Nieuw Ensemble, in Frankrijk met het Orchestre d’Aquitaine en het Orchestre de Romans. Zij gaf concerten in het Concertgebouw te Amsterdam en was meerdere malen te horen op de Nederlandse radio.

Christine Kamp (*Strasbourg 1966) trad onder meer op in het Concertgebouw in Amsterdam, het Festival Oude Muziek in Utrecht, de Bavokerk in Haarlem en de St. Clotilde in Parijs. In 2006 was zij soliste in de Nederlandse première van de Pièce Symphonique van Louis Vierne met het orkest Holland Symfonia o.l.v. Ermanno Florio.

In 2002 werd zij vanwege haar verdiensten voor de franse orgelcultuur onderscheiden met een zilveren medaille door het genootschap ‘Arts-Sciences-Lettres’ te Parijs. In 2008 werd haar de Weesper Cultuurprijs toegekend. Ze is sinds 1996 titulair-organiste van de Grote Kerk te Weesp.

Utrecht kerkenstad is een bekend merk en al meer dan 25 jaar worden duizenden binnen- en buitenlandse bezoekers met open armen ontvangen door de vrijwilligers van Kerken Kijken Utrecht en de vrijwilligers van de kerkgebouwen zelf.

info

www.sintwillibrorduskerk.nl

locatieWillibrordkerk, Minrebroederstraat 21
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl