Vandaag is vrijdag 9 augustus  

categorie categorie Retraite
retraite
wanneerdinsdag 12 t/m zondag 17 juli 2011    Evangelie van 2011-07-12
begintijd15:00 uur
eindtijd14:00 uur
 titelGezinvolgeloven in de abdij van Orval
beschrijving

Samen met CCV in het bisdom Gent en met de abdijgemeenschap van Orval werkten we een uniek aanbod uit: van dinsdag 12 juli tot zondag 17 juli 2011 zet de abdij van Orval haar deuren open om tijd te maken voor geloofsverdieping, ontmoeting en ontspanning.

Orval is een uitgelezen plaats om te leren luisteren naar Gods Woord. De eeuwenoude monastieke traditie van liturgisch gebed en van lectio (bijbellezing), maar ook van stilte op bepaalde plaatsen en tijdstippen (b.v. tijdens de maaltijden) helpt ons om ontvankelijk te worden voor Iemand die ons aanspreekt en ons een aanbod doet.

Met Marcus achter Jezus aan. In het Marcusevangelie staat de vraag centraal wie Jezus is en wat het betekent zijn leerling te worden. Marcus schreef voor een kleine en beproefde gemeenschap van christenen, waarschijnlijk in Rome, maar zijn Jezusverhaal is 'evangelie', goed nieuws voor mensen van alle tijden, van alle rangen en standen en gezindheden. In Orval zullen we kennismaken met dit evangelie. Marcus zal onze gids zijn in de zoektocht naar Jezus. Hij zal ons tonen wat het vandaag betekent om als christen in een gezin Jezus' weg te gaan.

Tijdens de activiteiten voor de ouders volgen de kinderen een aangepast programma van sport en spel, zang en gebed. Daarvoor nemen we een groep ervaren kinderbegeleiders mee.

info

Dieter van Belle
09 / 235 78 52
dieter.van.belle@ccv.be  
www.gezinvolgeloven.be

locatieAbdij van Orval
plaatsOrval (België)
doelgroepGezin Gezin
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl