Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
De Tiltenberg
(Tiltenberg)

De Tiltenberg

Website E-mail

Vormingscentrum van het Bisdom van Haarlem-Amsterdam

De Tiltenberg
Zilkerduinweg 375
2114 AM  Vogelenzang

(0252) 345 345

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 24 juni 2011    Evangelie van 2011-06-24
(Geboorte Johannes de Doper)
begintijd13:00 uur
eindtijd17:15 uur
 titelCSLK studiemiddag christenvervolging Pakistan
beschrijving

Presentatie van de 4e bundel van het CSLK, getiteld "De Vervolgde Kerk en Gevallen Vrouwen in Pakistan" van Roman Gruijters, MA, krijgsmachtaalmoezenier.

Thema De Vervolgde Kerk en Gevallen Vrouwen in Pakistan

Regelmatig trekt de haast wanhopige situatie van de christenen in Pakistan (en elders in het Midden-Oosten) de aandacht van de media. Nog maar kort geleden is de christelijke Pakistaanse minister Shahbaz Bhatti op brute wijze vermoord vanwege zijn verzet tegen de zogenaamde blasfemiewetten. De terdoodveroordeling van een christelijke vrouw Asia Bibi in Pakistan, wegens zogenaamde belediging van de profeet, had tevoren al de internationale pers gehaald. Haar lot komt uitdrukkelijk in dit boekje aan de orde. Deze publicatie schetst de droeve situatie van de christenen in Pakistan en die van de vrouwen in het algemeen. Dit betekent dat een christelijke vrouw dubbel en dwars wordt gediscrimineerd.

Tot nu toe is nog niet in een Nederlandse publicatie op zo’n heldere en indringende wijze de achtergrond van dit alles uiteengezet. Gruijters beschrijft het systeem van eer en schaamte en de daarmee verbonden eerwraak. Indringend schildert hij de steeds verdergaande ‘talibanisering’ van Pakistan tot schrik van de daar levende christenen en gematigde moslims. Daarnaast beschrijft hij het gemeenschapsdenken dat moslims en christenen daar delen en vergelijkt dit met de uitgangspunten van de Katholieke Sociale Leer. De schrijver heeft gestudeerd en onderwijs gegeven in Pakistan en is getrouwd met een katholieke Pakistaanse vrouw. Hij is een expert met insight information.

Programma

13.00 uur Ontvangst en registratie
13.30 uur Opening door dagvoorzitter prof. dr. G.J.M. van Wissen
13.40 uur Inleiding door R. Gruijters MA
14.15 uur Coreferaat door drs. P. Berga Soballa.
14.45 uur Pauze
15.00 uur Coreferaat door A. Y. Mol
15.20 uur Paneldiscussie
15.45 uur Discussie met de zaal
16.30 uur Afsluiting
16.45 uur Drankje

De studiemiddag wordt georganiseerd door het Centrum voor Sociale Leer van de Kerk. Uitgenodigd zijn allen die zich door de thematiek aangesproken voelen.

Wanneer: 24 juni 2011
Tijd: 13.00-17.15 uur
Toegang: gratis met verzoek om een bijdrage voor de kosten
Plaats: De Tiltenberg, Zilkerduinweg 375, 2114 AM, Vogelenzang

Op deze studiemiddag zal het boek te koop zijn (€ 9,95), evenals de andere publicaties van het CSLK.

Aanmelden vóór 15 juni

info

(0252) 345 345 (Tiltenberg)
mkarsten@tiltenberg.org
www.cslk.nl

organisatieDe Tiltenberg
locatieDe Tiltenberg, Zilkerduinweg 375
plaatsVogelenzang (Noord-Holland)
postcode21
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl