Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzaterdag 9 juli 2011    Evangelie van 2011-07-09
begintijd07:00 uur
 titelCity-Brielle-City bedevaart - ook per fiets!
beschrijving

Daag jezelf eens uit! Sluit aan bij de  Nationale Bedevaart naar het Heiligdom van de Martelaren van Gorkum in Den Briel. Dat doen wij als parochie. En iedereen kan mee! We gaan op de fiets. Maar het is ook mogelijk per bus(je) of gewoon met de auto te gaan.

Wie gaat er mee op zaterdag 9 juli a.s.?

Omdat we weten dat het niet iedereen gegeven is om drie uur heen en drie uur terug te fietsen door de Zuid-Hollandse polders en duinen, organiseren we ook een bustocht. Hoe we dit precies gaan invullen hangt af van het aantal inschrijvingen. Iedereen is welkom.

Zoektocht naar geloof
Dit jaar dus geen bedevaart naar Rome, zoals in 2010, waaraan 23 parochianen deelnamen, maar een vervolg dicht bij huis. Nu eens geen aanslag op de portemonnee maar een spirituele reis met sportieve uitdaging, en vooral … een zoektocht naar het geloof van de martelaren.

We zien het als een soort city-pier-city-event, maar dan met een diepere, spirituele dimensie.

De Pastorale Raad heeft vier personen aangezocht om een en ander voor te bereiden. Uitgangspunt is een bedevaart die voor iedereen toegankelijk is, dus ook voor studenten en opgroeiende kinderen, misschien zijn er wel hele gezinnen die inschrijven. We wachten af.

Fietsroute
Een voorverkenning is al gemaakt: de afstand van de city naar Den Briel kan op de fiets in een rustig tempo worden afgelegd in drie uur. We vertrekken om 07:00 uur vanaf de Parkstraat (vóór de kerk), gaan langs de Vliet naar Delft, en dan via Schipluiden en Maassluis (even uitblazen op de veerboot) naar Den Briel. Ergens onderweg wordt ook nog een tussenstop ingepast. 

De terugtocht gaat via  Maassluis, langs de Nieuwe Waterweg naar Hoek van Holland en via de duinen terug naar Den Haag. Ter geruststelling!  Er gaat een bezemwagen mee voor pech- en inzinkinggevallen.

In Den Briel
Om elf uur wordt in de Martelarenkerk van het Heiligdom de plechtige eucharistieviering geopend met een afkondiging waarin de namen worden genoemd van de 19 geestelijken die in de nacht van 8 op 9 juli 1572 door de Watergeuzen werden opgehangen in een turfschuur net buiten Den Briel.

Op het achter de kerk liggende Martelveld waarop zich de turfschuur bevond zijn een kruisgang en een stenen kapel met buitenaltaar opgericht, waar na de lunchtijd om 14:00 uur de Kruisweg wordt gebeden. Daarna volgt om 15:00 uur een Vesperviering met processie en pelgrimzegen. 

Kinderprogramma
De St.Jacobusparochie zorgt voor een eigen kinderprogramma na de lunch en vóór de Kruisweg of Vesperviering. Bij goed weer is er in de nabijheid van de Martelarenkerk een speelveldje beschikbaar. Peter Winnubst zal zich met de kinderen bezighouden. De leeftijdsgrens voor kinderen wordt overgelaten aan het oordeel van de ouders.

Gezamenlijke lunch
Ons streven is om onmiddellijk na de Eucharistieviering samen de lunch te gebruiken, aan een gemeenschappelijke tafel buiten voor de kerk. Hierover hebben we persoonlijk contact gehad met de lokale organisatie.

Inschrijven
Om een inschatting te kunnen maken verzoeken wij u voor 1 mei a.s. hier in te schrijven. Maak vooral duidelijk of u/je inschrijft voor de fiets- of bustocht.

info

Kees Nusteling
(070) 30 63 811
www.stjacobus.nl

locatie
plaatsBrielle (Zuid-Holland)
postcode32
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl