Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 30 april 2011    Evangelie van 2011-04-30
(Koninginnedag)
begintijd11:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titelKoninklijke WJD-promotie en sponsortocht
beschrijving

Op Koninginnedag (30 april) bezoekt de Koninklijke Familie het Limburgse Thorn. Reden voor de katholieke Kerk in het Wiite Stadje om samen met de deelnemers van de bisdomreis naar de Wereldjongerendagen - komende zomer in Madrid - die dag een koninklijke pelgrimstocht te organiseren door Thorn. Dit mede ter promotie van deze reis.

De tocht, die vanaf 11.00 uur (dus direct na het bezoek van de koningin) aanvangt, voert onder meer langs de abdijkerk en de bedevaartkapel Onder de Linden. Jonge WJD-reizigers bieden er de gelegenheid om iets te drinken. Tenslotte voert de Koninklijke Pelgrimstocht naar de foyer de Charité, een retraitehuis dat eveneens op 30 april de deuren openstelt voor bezoekers. In de tuin verzorgen de WJD-jongeren een spellenmiddag voor de jeugd. Tevens informeren zij de aanwezigen desgewenst over hun pelgrimage naar Madrid. En ook hier is er koffie en vlaai.

De opbrengst geldt als sponsorgeld voor de deelnemers. Mede daarom wordt overigens ook daags erna een sponsorloop door de deelnemers gehouden. Deze begint om 14.30 uur in het Sint-Jozefheiligdom te Smakt (bij Venray) en eindigt rond 17.00 uur.

info

www.bisdom-roermond.nl/nieuws/detail.php?ID=1205

organisatieBisdom Roermond
locatie
plaatsThorn (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl