Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerdonderdag 28 april 2011    Evangelie van 2011-04-28
begintijd10:15 uur
eindtijd16:15 uur
 titelOver lekenbewegingen en gemeenschappen
beschrijving

Platform Toekomst van Religieus Leven

Op 28 april vindt in Den Bosch een platformbijeenkomst plaats waar religieuzen in gesprek gaan met lekengemeenschappen en - bewegingen rond hun beleving van roeping en rond hun plaats t.a.v. het Huis van de Roeping.

Deelname enkel voor vertegenwoordigers van religieuze instituten, bewegingen en gemeenschappen.

Vorig jaar heeft de Commissie Roepen tot Religieus leven het initiatief genomen tot een Huis van de Roeping. Doel daarvan is een betere begeleiding voor personen die zich met een roepingsvraag wenden tot de KNR of haar leden.

We hebben toen in de aanloopfase aangekondigd dat we ons in dat kader ook zullen beraden op de plaats die religieuze lekenbewegingen en leefgemeen­schap­pen daarbij kunnen innemen. Hoe kunnen die bij dit Huis van de Roeping betrokken worden? Wat voegt hun liefde tot religieus leven daaraan toe?

Daarom houden we op 28 april een ‘meedenkdag’ rond de participatievan religieuze bewegingen en gemeenschappen van of met leken. Elk van deze groeperingen heeft haar eigen religieuze bewogenheid en haar eigen manier om van daaruit religieus leven gestalte te geven. Vanuit dit besef willen we op deze platformdag met religieuzen en met vertegen­woor­digers van lekenbewegingen nadenken over:

  • wat roeping voor leden van religieuze lekenbewegin­gen betekent,
  • hoe zij dat beleven binnen de kaders van hun gemeenschap of beweging, en
  • wat hun verhouding kan zijn tot het Huis van de Roeping.

Als Commissie willen wij ons tijdens deze bijeenkomst vooral luisterend opstellen, met een tweeledig doel:

  • Horen wat onder lekenbewegingen leeft en welke behoefte zij ten aanzien van het Huis van de Roeping naar voren brengen.
    Waar leven zij van en waar vragen zij om?
  • Waar ontmoeten wij elkaar vanuit die bewogenheid en waar zien we mogelijkheden om mensen binnen onze eigen kringen hun plek te laten vinden?

Vanuit die twee perspectieven vinden we daarom de volgende woorden een mooi aanknopingspunt:

“Geef ons elke dag het nodige brood”(Lucas 11,3)

Wij hopen op een bewogen dag met bewogen mensen, vol ontmoeting en onderlinge uitdaging.

Jos van Genugten zal optreden als dagvoorzitter.

Tijd donderdag 28 april 2011, van 10.15 tot 16.15 uur
Plaats: Den Bosch

Deelname alleen na aanmelding.

info

(073) 692 13 14

locatie
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl