Vandaag is donderdag 17 oktober  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 23 april 2011    Evangelie van 2011-04-23
(Paaszaterdag / Sint Joris)
begintijd16:00 uur
 titelGoedeweekconcert Willibrordkerk
beschrijving
Datum: Zaterdag 23 april 2011
Locatie: St. Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21, Utrecht
Wat: Goedeweekconcert
Tijd: 16.00 uur
Entree: € 10
Website: www.sintwillibrorduskerk.nl

GOEDEWEEKCONCERT: GOEDE PASSIE
Via Crucis van Frans Liszt & andere Passiemuziek

  • Nieuwegeins kamerkoor
  • Monique van der Hoeven, alt/mezzo
  • Arno van Wijk, orgel
  • Willeke Smits, dirigent

Het hoofdwerk van dit concert op Stille Zaterdag is de Via Crucis van Franz Liszt, een indrukwekkende en aangrijpende kruisweg langs de veertien statiën met avontuurlijke harmonieën en vaak bijna mystieke verstilling. Het stuk geeft uitdrukking aan Liszt groeiende geloof. De eerste uitvoering van dit stuk vond plaats op Goede Vrijdag van het jaar 1929 in Budapest.

Voor de pauze een aantal kleine werken in de sfeer van het passiethema, onder andere van Duruflé en Monteverdi.

Het Nieuwegeins Kamerkoor bestaat momenteel uit een twintigtal ervaren amateurzangers en -zangeressen. Enkele keren per jaar worden concerten gegeven met gevarieerde, meerstemmige vocale werken uit de late middeleeuwen tot de twintigste eeuw, vaak ondersteund door ensembles en solisten.

Alt-mezzo Monique van der Hoeven werd opgeleid in de klassieke zang door de bekende Haagse zangpedagoge Ank Reinders en studeerde daarna verder in Londen bij Theresa Goble.

Monique combineert haar carrière als uitvoerend zangeres met een privé zanglespraktijk. Ze is tevens als zangdocente verbonden aan Theater Stichting Kwibus in IJsselstein en verzorgt de stemvorming bij o.a. het Nieuwegeins Kamerkoor.

Willeke Smits is cultureel adviseur van de concerten in de St.-Willibrordkerk in Utrecht. In 2005 nam ze haar eerste solo-cd op, met werken van J.S. Bach, C.Ph.E. Bach en Scarlatti. Willeke is cantor-organist van De Rank in Nieuwegein-Zuid. Tevens is ze vaste bespeler van het monumentale Ruprecht-orgel van de Tuindorpkerk in Utrecht en van het Meere-orgel uit 1890 in de Dorpskerk in Maarssen.

info

www.sintwillibrorduskerk.nl

locatieWillibrordkerk, Minrebroederstraat 21
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl