Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Bezinning
bezinning
Studentenparochie H. Thomas van Aquino
(Studentenparochie)

Studentenparochie H. Thomas van Aquino

Website E-mail

Gerardus Majellakerk
Vleutenseweg 517
3532 HK  Utrecht

(030) 293 14 74
(030) 2 990 970 (priorij)

Leerhuis Thomas a Kempis
Broerestraat 12
3532 CP Utrecht
www.leerhuis.nl

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdonderdag 21 t/m zondag 24 april 2011    Evangelie van 2011-04-21
(Witte Donderdag)
begintijd17:00 uur
eindtijd11:30 uur
 titelPaastriduĆ¼m met de broeders
beschrijving

Bij deze wil ik jullie allemaal uitnodigen om dit jaar het Paastriduüm (Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen) samen te vieren door middel van een soort retraite. Pasen is het grootste feest van ons geloof, en we willen dit feest graag op een intense en grootse manier vieren. We willen dit feest daarom samen met de broeders en de Gerardus Majella parochie vieren maar met een eigen programma. Er is veel ruimte voor stilte in dat programma, maar er zijn ook momenten dat we met de broeders meeleven en momenten dat we met de parochie meevieren.

Concreet betekend dit dat we vanaf Witte Donderdag om 17u00 t/m de H.Mis van Paaszondag met elkaar dit feest vieren samen met de broeders. We zullen slapen in de verschillende studentenhuizen tegenover de Majellakerk. Op Witte Donderdag beginnen we met een gezamenlijke maaltijd om vervolgens de Witte Donderdag viering in de kerk bij te wonen. Na de viering zal er de gehele nacht aanbidding zijn van het Allerheiligst Sacrament. Goede Vrijdag zullen we samen een eigen kruisweg bidden op een buitenlocatie. 's Avonds zullen we de plechtigheden van Goede Vrijdag in de kerk meevieren. Stille Zaterdag zullen we 's ochtends een inleiding hebben over Stille Zaterdag en 's middags zullen we de broeders helpen bij de voorbereiding voor het paasfeest (hapjes klaarmaken e.d.). 's Avonds is dan de Paaswake. Tijdens de Paaswake zullen wij ook een rol spelen in de Liturgie door enkele van de lezingen voor onze rekening te nemen. Na de Paaswake is het feest, en dat zullen we dus ook vieren. Zondagochtend zullen we de H.Mis van 10u00 bijwonen en daarna is de retraite afgelopen.

Ik wil jullie allemaal van harte uitnodigen om Pasen op deze manier samen te vieren. Ik denk dat het een hele bijzondere manier is om dit grote feest intens te beleven. We vieren met Pasen de kern van ons geloof en ik kan uit eigen ervaring zeggen dat het een verrijking is om extra stil te staan bij dit feest. Het is een manier om dichter bij Onze Heer te komen, door dichtbij Hem te zijn op deze bijzondere moment van zijn leven: de instelling van de Eucharistie, zijn lijden, de kruisiging, de dood en de verrijzenis. Ik wil deze mogelijkheid dan ook van harte bij jullie aanbevelen.

Ook heb ik natuurlijk nog enkele praktische zaken. We zullen dus slapen in de verschillende studentenhuizen en het gastenhuis van de broeders. We beginnen op Witte Donderdag, 21 april, om 17u00 met een gezamenlijke maaltijd. We eindigen op Paaszondag, 24 april, na de H.Mis van 10u00. De kosten voor deze dagen zullen € 20 zijn.

info

donderdag@nextalpha.nl
www.nextalpha.nl

organisatieStudentenparochie H. Thomas van Aquino
locatieGerardus Majella Kerk, Vleutenseweg 517
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl