Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerwoensdag 18 t/m dinsdag 24 mei 2011    Evangelie van 2011-05-18
 titel53e Internationale militaire bedevaart
beschrijving

De Rooms-katholieke Geestelijke Verzorging, in samenwerking met de Stichting Militaire Lourdes Bedevaart, nodigt u uit deel te nemen aan de Militaire bedevaart naar Lourdes 2011. Met als thema “Verenigd door één Vader en eenzelfde gebed”, ontmoeten militairen uit tientallen landen elkaar in een ambiance van bezinning en gebed, gelardeerd met lichtere momenten van gezelligheid en kameraadschap.

Internationale grootse vieringen worden afgewisseld met intiemere bijeenkomsten op nationaal niveau. Ook op nationaal niveau besteden we aandacht aan saamhorigheid in de vorm van een groepsfoto, gezamenlijke receptie en lunch en er wordt gelegenheid geboden deel te nemen aan een excursie.

Alle (post)actieve militairen en burgerambtenaren van Defensie tot en met 75 jaar zijn welkom om deel te nemen. Zij mogen elk één introducé(e) of begeleid(st)er meenemen.

In principe dient iedere deelnemer in staat te zijn om met een bus te reizen. We zetten dagbussen in en een nachtbus. Mocht u daartoe niet in staat zijn, bijvoorbeeld vanwege afhankelijkheid van een rolstoel, dan kunnen we met u kijken of er een vliegtuigstoel voor u beschikbaar is. Het bestuur laat zich in dat geval adviseren door een arts. Hetzelfde geldt voor de leeftijdsbeperking. Bent u ouder dan 75 jaar, dan bekijkt een arts met u de mogelijkheden. 

De reis kan ook per motor gemaakt worden met een speciaal aan- en terugreisprogramma. Dit programma begint op 17 mei, dus een dag vroeger, en eindigt een dag later op 25 mei. Voor alle bedevaartgangers worden eenvoudige, maar goed verzorgde hotels gereserveerd op basis van volpension. 

De prijzen voor de busreizen zijn berekend op basis van een mogelijke onderintekening, waardoor de kosten per persoon hoger worden. Het kan zijn dat u geld terugkrijgt wanneer een gunstigere bezetting van busstoelen plaatsvindt. De kosten bedragen maximaal € 573,- voor de dagbus, maximaal € 520,- voor de nachtbus en  € 324,- voor vliegtuigpassagiers. De motorbedevaart kost € 444,- exclusief de brandstofkosten en de maaltijden onderweg. Details over de verzorging en het programma krijgt u zodra u uw belangstelling heeft kenbaar gemaakt.

info

Bureau Hoofdkrijgsmachtaalmoezenier
(070) 31 66 272
cam.boumeester@mindef.nl
www.militairebedevaart.nl

locatie
plaatsLourdes (Frankrijk)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl