Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 17 april 2011    Evangelie van 2011-04-17
(Palmzondag)
begintijd14:00 uur
eindtijd18:30 uur
 titelTheatervoorstelling In Via Sacra
beschrijving

De Nederlandse poprockband Nobuts verzorgt op Palmzondag (17 april) in de theaterzaal van Abdij Rolduc te Kerkrade een bijzondere theatervoorstelling over het lijden van Jezus. Popmuziek wordt daarbij afgewisseld door indrukwekkende videopresentaties. Het concert begint om 14.30 uur en is vrij toegankelijk.

De voorstelling vindt plaats in het kader van een bijeenkomst voor alle jongeren die komende zomer mee (willen) gaan met de bisdomreis naar de Wereldjongerendagen die komende zomer in Madrid plaatsvinden. Het concert is echter voor een veel breder publiek toegankelijk, namelijk voor iedereen.

Het programma begint om 14.00 uur met een ontvangst. Om 14.30 uur start het concert 'In via sacra'. Dit betekent 'onderweg op de heilige weg'. Hiermee sluit de band aan bij de eeuwenoude traditie van het bidden van de kruisweg door gelovigen. De band schreef bij alle veertien staties een nummer. De muziek wordt ondersteund door indrukwekkende videoprojecties. Daarmee is het concert een mix van popmuziek en een bijna liturgische viering. Bijzonder is dat het concert niet eindigt in een climax, maar in een absolute stilte.

Lezing mgr. De Jong
Rond 16.00 uur houdt hulpbisschop Everard de Jong een lezing over de boodschap die paus Benedictus XVI speciaal voor deze dag aan de jongeren heeft geschreven. Na een toelichting op de Wereldjongerendagenreizen vanuit het bisdom Roermond en een gebedsdienst eindigt de samenkomst rond 18.00 uur met soep en broodjes.

Voor aanmelding en info voor deze middag:
(0475) 386824 of m.degens@bisdom-roermond.nl

info

(0475) 38 68 24
m.degens@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl

www.nobuts.nl

organisatieBisdom Roermond
locatieRolduc, Heyendallaan 82
plaatsKerkrade (Limburg)
postcode64
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl