Vandaag is vrijdag 12 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Limburgse Bedevaarten

Limburgse Bedevaarten

Website E-mail

Stichting Organisatie
Limburgse Bedevaarten

Raadhuisplein 1
6226 GN Maastricht

T 043 - 321 57 15
F 043 - 321 48 23

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneermaandag 13 t/m dinsdag 14 juni 2011    Evangelie van 2011-06-13
(2e Pinksterdag / Heilige Antonius van Padua)
 titel2-daagse bedevaart springprocessie Echternach
beschrijving

Luxemburg en Echternach

Twee stappen naar voren, een pas naar achteren. Zo kent iedereen de beroemde Springprocessie van Echternach. In werkelijkheid springen de deelnemers aan de processie tegenwoordig van links naar rechts. Voor wie dit bijzondere evenement op de dinsdag na Pinksteren zelf een keer wil meemaken, organiseert de Limburgse Bedevaarten een tweedaagse reis naar Luxemburg en Echternach.

Op Tweede Pinksterdag reist u af naar Luxemburg-stad voor een bezoek aan de kathedraal met het beroemde genadebeeld van Onze Lieve Vrouw van Luxemburg, waar bisschop Wiertz van Roermond voor onze groep een eucharistieviering zal opdragen. Tevens is er gelegenheid om de stad te verkennen.

Daags erna reist u door naar Echternach, waar Sint Willibrord -de eerste bisschop van Utrecht en patroon van de Nederlandse Kerkprovincie- begraven ligt. Elk jaar op de dinsdag na Pinksteren komen duizenden pelgrims uit alle windrichtingen op bedevaart naar zijn graf. Op basis van een eeuwenoude traditie springen ze in processie door het stadje, voordat ze in de crypte van de abdijkerk bij het graf van Willibrord neerknielen.

info

(043) 321 57 15
info@bedevaarten.com
www.bedevaarten.com

organisatieLimburgse Bedevaarten
locatie
plaatsEchternach (Luxemburg)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl