Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzondag 1 mei 2011    Evangelie van 2011-05-01
(Goddelijke Barmhartigheid / Beloken Pasen / Dag van de arbeid)
begintijd10:30 uur
 titel8-voudig gouden priesterfeest
beschrijving

Met een feestelijke viering op 1 mei om 10.30 uur herdenken acht Witte paters hun vijftigjarig priesterjubileum de Lambertuskerk te Veghel. Ter gelegenheid van het gouden jubileum brengt de Veghelse werkgroep voor Missie Ontwikkeling en Vrede een boek met levensverhalen uit.

Vijftien Witte Paters van de sociëteit van de missionarissen van Afrika werden op 2 februari 1961 door bisschop Bekkers gewijd. Van hen zijn er nog acht actief in de gemeenschap van de Witte Paters. Na hun wijding zijn de paters werkzaam geweest in onder andere Tanzania, Uganda, Ghana, Burkina Fasso, Zambia, Senegal, Congo, Tunesië, Rwanda en Rome. Een uitgebreide fotoreportage van de wijding is hier te bekijken.

Levensverhalen
Ter gelegenheid heeft de Veghelse werkgroep Missie Ontwikkeling en Vrede ( MOV) van de parochiële eenheid Veghel het boek "Gaat en onderwijs alle volken" gemaakt waarin de levensportretten van de missionarissen zijn opgenomen. In het boekje vertellen de jubilarissen vanuit welke visie zij gewerkt hebben en welke visie op missie zij nu hebben. Het boekje laat verder zien hoe missionarissen de afgelopen 50 jaar in Afrika gewerkt hebben en geeft een blik op de ontwikkelingen die in Afrika en de Afrikaanse kerk hebben plaatsgevonden. Na afloop van de viering is het boekje beschikbaar.

Eucharistieviering 1 mei
De speciale eucharistieviering vindt plaats op zondag 1 mei om 10.30 uur in de Lambertuskerk te Veghel en zal worden begeleid door het Afrika-Enga koor uit Nistelrode met Afrikaanse muziek en liederen. Er zal een collecte worden gehouden ten behoeve van het werk van de Witte Paters in Afrika en de restauratie van de Lambertus kerk. Iedereen is van harte welkom om deze viering mee te maken. Na afloop van de viering zal het Veghelse Barbara gilde aan de jubilarissen een vendelgroet brengen.

info

www.bisdomdenbosch.nl

locatieLambertuskerk, Markt
plaatsVeghel (Noord-Brabant)
postcode54
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl