Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneermaandag 31 mei 2004    Evangelie van 2004-05-31
 titelVissersmis en botenzegening
beschrijving
Jaarlijks vinden er in Bisdom Brugge zeewijdingen en vissermissen plaats.

Maandag 31 mei (pinkstermaandag)
Nieuwpoort - Onze-Lieve-Vrouw: om 10 uur in de vismijn vissersmis, gevolgd door botenzegening.
Wenduine - H. Kruisverering: om 9.30 uur eucharistieviering in de kerk. Daarna processie met het H. Sacrament naar de zeedijk. Om 11 uur evocatie van de legende rond het H. Kruis en zeewijding.

Zondag 13 juni
Oostende: om 9.30 uur vissersmis in de Sint-Antoniuskerk.

Zondag 27 juni
De Panne - Onze-Lieve-Vrouw: om 10.30 uur: stoet; om 11 u. eucharistieviering en zeewijding op de Leopold I-esplanade. Thema: "Jezus stilt de storm". In samenwerking met de vissers en vissertjes, met choreografie van 'Zeesterren', muziek en zangkoor.

Zondag 4 juli
Oostende: om 11 uur aan het Zeeliedenmonument. Thema: 'De zee'.
Zeebrugge - Sint-Donaas: om 10.15 uur processie (vertrek aan school in Zustersstraat) en om 11 uur eucharistieviering en zeewijding aan de oude vismijn (indien de werken niet tijdig klaar zijn: aan het nieuwe visserskruis).

Zondag 11 juli
Blankenberge: om 10 uur eucharistieviering en zeewijding op het strand ter hoogte van het staketsel. Thema: 'Vaar naar het diepe'. Rechtstreekse uitzending door de VRT en overgenomen door de Nederlandse televisie. Regie: conceptregie Avalon, Jan Dekyvere.

Zondag 15 augustus
Heist - Sint-Antonius: om 9.45 uur processie. Om 10.30 uur hulde aan de slachtoffers van de zee. Om 11 uur eucharistieviering aan het Heldenplein met zeewijding.

Donderdag 16 september
Oostduinkerke - Sint-Niklaas: om 9 uur vissersmis in de Sint-Niklaaskerk, daarna bloemenhulde op het erepark van de overleden vissers bij het nationaal visserijmuseum en ontvangst van de families.

info persdienst.bisdom.brugge@kerknet.be
locatieNieuwpoort - Onze-Lieve-Vrouw
plaatsNieuwpoort (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl