Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 17 april 2011    Evangelie van 2011-04-17
(Palmzondag)
begintijd14:00 uur
 titelZondagmiddagconcert Willibrordkerk
beschrijving
Datum: Zondag 17 april 2011
Locatie: St. Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21, Utrecht
Wat: Middagconcert
Tijd: 14.00 uur
Entree: Vrij, collecte na afloop
Website: www.sintwillibrorduskerk.nl & www.debaronnye.nl

TIJD VOL PASSIE
Projectkoor de Baronnye (IJsselstein)
olv Hans Leeuwenhage

De Matthäuspassion van Heinrich Schütz (1585-1672)

Op Palmzondag 17 april geeft projectkoor de Baronnye in de St.Willibrorduskerk te Utrecht een concert met de Matthäuspassion SWV 479 van Heinrich Schütz (1585-1672). In de Historia des Leidens und Sterbens unsers Herrn und Heilandes Jesu Christi wordt de Evangelist gezongen door Jurjen Vis en de Christus door Jan Hoffmann. Schütz schreef veel meerkorige muziek, vocale concerti gebaseerd op psalmteksten.


Projectkoor De Baronnye uit IJsselstein organiseert, onder leiding van Hans Leeuwenhage, uiteenlopende muzikale activiteiten. Er wordt koormuziek in diverse muziekstijlen gezongen. Na programmering van een project, wordt de lengte van de studieperiode en de uitvoeringsdata vastgesteld. Naast een vaste kern van verenigingsleden wordt, afhankelijk van de muziekkeuze, uit de aanmeldingen per project een koor samengesteld. In circa zes weken wordt een programma ingestudeerd en uitgevoerd!

Dirigent Hans Leeuwenhage (*1959) studeerde kerkmuziek, orgel, directie en solozang aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek (N.I.K) in Utrecht. Haite van der Schaaf, Kees de Wijs, Reinier Wakelkamp, Krijn Koetsveld en Cilly Dorhout waren o.a. zijn docenten. Aan het Alkmaars Conservatorium behaalde hij in 1992 het praktijkdiploma koordirectie en daarmee het einddiploma kerkmuziek. Daarnaast volgde hij lessen bijvak orkestdirectie aan het Utrechts Conservatorium bij David Porcelein.

info

www.sintwillibrorduskerk.nl
www.debaronnye.nl

locatieWillibrordkerk, Minrebroederstraat 21
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl