Vandaag is zaterdag 10 augustus  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneervrijdag 8 t/m vrijdag 29 april 2011    Evangelie van 2011-04-08
begintijd14:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titelIconenexpositie
beschrijving

Van 8 tot en met 30 april 2011 wordt in de Het Kunsthuis in Haaren (Driehoeven 16) een verkooptentoonstelling met iconen van Geert Hüsstege gehouden. Veertigdagentijd een tijd bij uitstek om te bezinnen met iconen.

Een stukje geschiedenis
Het ‘Kunsthuis’ in Haaren heeft een lange geschiedenis die verbonden is aan kunst en antiek. Die banden hebben alles te maken met de iconenschilder en verzamelaar Geert Hüsstege junior. In 1917 startte zijn grootvader in het huidige kunsthuis een succesvol...le antiekgalerie. Zijn jongste zoon Ben volgde hem op en organiseerde er in de jaren '70 reeds een grootse iconenexpositie. De gerenommeerde professor Voordekkers en drs. Teun Jacobs ontdekten hier een icoon uit de school van Rubljev, de meester der iconenmeesters. Vanuit het huidige kunsthuis startte ook de bekende ‘Galerie Hüsstege’ die zich later heeft gevestigd in Den Bosch en zich voornamelijk bezig houdt met hedendaagse kunst. Ben Hüsstege ging over op de binnenhuisarchitectuur en na hem volgde de firma Haans hem op. Vervolgens werden er creatieve producten van de bewoners van Cello te koop aangeboden.

Inmiddels zijn we bijna een eeuw verder. Geert Hüsstege junior (43) die werd geboren in het pand ernaast exposeert nu voor het Kunsthuis in hetzelfde gebouw waar zij opa is begonnen. Als vader van vier jonge kinderen heeft hij zijn leven aan iconen gewijd als iconenschilder en bemiddelaar in iconen van de 16e tot 19e eeuw. Vele van zijn hedendaagse werken hebben hun weg gevonden naar tal van kerken en mensen thuis in binnen en buitenland. Er zijn ongeveer 100 iconen te zien van de 16e tot en met de 19e eeuw . De hedendaagse iconen zijn van Geert Hüsstege's hand.

De expositie is geopend van 1 tot en met 30 april op de vrijdagen en zondagen telkens van 14.00-17.00 uur.

info

(040) 842 36 52
transfiguratie@hotmail.com
www.iconen.nl

locatieHet Kunsthuis, Driehoeven 16
plaatsHaaren (Noord-Brabant)
postcode50
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl