Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneermaandag 18 april 2011    Evangelie van 2011-04-18
begintijd19:30 uur
eindtijd21:30 uur
 titelOecumenisch Gebed voor de Martelaren
beschrijving

In de Mariakerk (Stationsstraat 13 te Apeldoorn) organiseert de Sant’ Egidiogemeenschap op maandag 18 april om 19.30 uur een oecumenische gebedsdienst voor de geloofsgetuigen van de christelijke kerk in de wereld: het Gebed voor de Martelaren. De Utrechtse hulpbisschop H. Woorts en bisschoppen en priesters van vele christelijke kerken zullen deze gebedsdienst bijwonen.

“Tijdens het Gebed voor de Martelaren in de Goede Week herinneren we ons de namen van de martelaren van het afgelopen jaar in de vijf continenten. De lijst wordt aangevuld met belangrijke geloofsgetuigen uit de voorbije jaren en eeuwen. We bidden samen met christenen uit andere kerken voor verdraagzaamheid en vrede. Door hen te gedenken blijven hun namen in onze gedachten. Door voor hen te bidden bevelen we ze bij God aan. Daarnaast zijn hun levens en hun geloof een boodschap van hoop,” aldus diaken Ronald Dashorst van de Apeldoornse parochie.

info

www.santegidio.org/index.php?idLng=1065

locatieStationsstraat 13
plaatsApeldoorn (Gelderland)
postcode73
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl