Vandaag is vrijdag 9 augustus  

categorie categorie Reis
reis
wanneerdinsdag 31 mei t/m zondag 5 juni 2011    Evangelie van 2011-05-31
(Maria bezoekt haar nicht Elisabet)
 titelPaus ontmoet Westlands Mannenkoor
beschrijving

Westlands Mannenkoor gaat op concertreis naar Rome Paus Benedictus XV1 gaat op 1 juni kennismaken met Westlands Mannenkoor.

Wij maken van 31 mei tot en met 4 juni een concertreis naar Rome en doen daarbij Vaticaanstad aan. De Rome concertreis wordt een hoogtepunt in de geschiedenis van de reizen van ons koor. In het verleden hebben we vele succesvolle concertreizen gemaakt naar Tsjechië (Praag), Canada (rondreis), Italië (o.a.Verona), Oostenrijk (Wenen), Duitsland (diverse steden o.a.Weimar), enz.

Het programma voor Rome is bekend en aan de leden gepresenteerd. Bestuursleden zijn al naar Rome afgereisd om de locaties te bekijken. Want de reis moet perfect verlopen. Het reisgezelschap zal bestaan uit 275 personen. Er zullen 120 zangers meegaan. Daarnaast natuurlijk veel partners. Bovendien zullen de zangeressen Maghen Hilgersum, Jolentha Zaat en Wendy Krikke van Dario Fo meereizen en optreden. Het mannenkoor gaat op 1 juni op audiëntie bij de Paus waar zij een lied zullen zingen. Eén van hen zal de Paus de hand schudden.

Repertoire en locaties Religieuze liederen vormen de hoofdmoot van het Rome repertoire. Bring him home, Thanks to be god, King of Glorious, de teksten worden allemaal ijverig ingestudeerd omdat voornamelijk uit het hoofd wordt gezongen. Het koor treedt op in de basiliek Sint Paulus buiten de muren, de Santa Maria ‘del Angeli, de Maria Maggiorre en de Maria Trastevere. Op dag drie zingen we de Hemelvaartsmis in de Sint Pieter. Naast al dit moois zullen we ook een bezoek brengen aan het buitenverblijf van de Paus, Castello Gandolfo.

Het Westland als ‘Greenport van Europa’
Het Westlands Mannenkoor heeft, in overleg met de Burgemeester van Westland het plan opgevat om gelijktijdig met deze concertreis de promotie van het Westland als Greenport van Europa, met een Westlandse delegatie onder leiding van Burgemeester Sjaak van der Tak, te ondersteunen. Veel bedrijven zien door deelname aan deze reis een unieke kans om hun relaties in Italië eens op een geheel andere wijze te ontmoeten en hun producten evenals onze streek op hoog niveau bij hun afnemers en potentiële afnemers te promoten. Want één van de hoogtepunten voor hen en hun gasten is de ontmoeting met de Nederlandse ambassadeur in Rome, de heer drs. A.H.M. Stoelinga en de vertegenwoordiger van de Food and Agriculture Organisation (FAO) van de Verenigde Naties te Rome, mevrouw A.M. van Ardenne en hun gasten tijdens een uitgebreide lunch. Aansluitend zijn zij allen uitgenodigd voor een speciaal concert van ons koor en de solisten in de prachtige Basiliek Santa Maria degli Angeli.

Westlandse Omroep Stichting doet dagelijks verslag De WOS zal met het koor meereizen om de dagelijkse belevenissen van het koor voor de vele trouwe fans live uit te zenden. Het koor zelf zal hun best doen om dagelijks alle geïnteresseerden op de hoogte te houden via hun website. Hier is natuurlijk ook veel meer over ons koor te lezen. Daarnaast kunt u ons toevoegen als vriend op Hyves en/of op Facebook of volgen via Twitter. Wordt direct vriend of follower en blijf vanaf nu op de hoogte van het laatste nieuws rondom de voorbereiding en de reis.

info

D. Klinkspoor
(06) 48 16 10 24
secretariaat@wmk.nl
www.westlandsmannenkoor.nl

twitter.com/wmkwestland
www.facebook.com/pages/Westlands-mannenkoor/153459258024564

locatieBasiliek Paulus buiten de muren / de St. Pieter / de Maria Trastevere / de Maria Maggiorre / de Kerk
plaatsRome (Italië)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl