Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
RKJ Delft

RKJ Delft

Website E-mail

RKJ Delft (Regionale Katholieke Jongerengroep) is een van de oudste lokale jongerengroepen ontstaan vanuit de WKJ (Werkgroep Katholieke Jongeren)

Burgwal 20
2611 GJ Delft

(015) 262 82 31

Jongerenruimte St. Ursulaparochie

Kappeyne van de Coppellostraat 4
Delft

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 19 juni 2011    Evangelie van 2011-06-19
(Heilige Drieëenheid / Vaderdag (NL))
begintijd09:15 uur
 titelMaria van Jesse Ommegang
beschrijving

De Delftse Maria Ommegang vindt dit jaar plaats op zondag 19 juni. De RKJ Delft organiseert dit jaar ook weer een Jongerenprogramma als aanvulling op de Ommegang.

Het thema van het jongerenprogramma is dit jaar ‘Er is meer!’ . Het bestaat uit een middagvullend programma met keuze uit lezingen en workshops, en een lichter gedeelte met een lagerhuis debat en een stadswandeling. De lezingen zullen verzorgd worden door Paul van Geest (bekend van zijn columns in het Nederlands Dagblad) over de rol van de heiligen in ons geloof, de andere lezing zal worden verzorgd door Broeder Clemens-Maria (van de Broeders van St-Jan uit Den Haag) over Maria.

Ons programma begint met een korte inleiding om 9.15 uur in het gebouw van Sanctus Virgilius. De Ommegang start om 9.45 uur bij de Hippolytuskapel aan de Oude Delft 118. Dan lopen we naar de Maria van Jessekerk, waar om 10.30 uur de H. Mis begint. Vervolgens is er voor deelnemers aan het jongerenprogramma een lunch, verzorgd door de RKJ. Om 13.30 uur begint het middaggedeelte in het gebouw van Sanctus Virgilius.

Na de lezingen en de wandeling vervolgen we het programma in de Maria van Jessekerk, met een Vespers (avondgebed) , waarin Maria en de heiligen een bijzondere rol vervullen in de liturgie. Ter afsluiting van het programma zal er gelegenheid zijn om gezamenlijk na te praten in de Jozefzaal (naast de kerk), hierbij zal gelegenheid geboden worden om op eigen kosten een pizza o.i.d. te bestellen.

Vanwege inkoop en voorbereiding stellen wij het op prijs als u aanmeldt per e-mail.

info

bestuur@rkjdelft.nl
www.rkjdelft.nl

organisatieRKJ Delft
locatie
plaatsDelft (Zuid-Holland)
postcode26
bisdomRotterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl