Vandaag is donderdag 15 augustus
Maria Tenhemelopneming
 

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerzaterdag 12 juni 2004    Evangelie van 2004-06-12
 titelLezing de Mystieke Weg
beschrijvingOp zaterdagmiddag 12 juni wordt een lezing georganiseerd door John van Schaik.

Een lezing waarin kennis wordt gemaakt met mystici in de christelijke traditie. Met name de middeleeuwse christelijke mystiek komt aan de orde: Hadewijch(1210-1260), Jan van Ruusbroec (1293-1381) en Teresa van Avila (1515-1583).

De mystieke weg is opgebouwd uit drie fasen, zoals dat in alle mystieke tradities het geval is.
In de ultieme godsvereniging is men de beelden en het verstand voorbij en rust men in de ‘grondeloze kolk van stilte’. Even maar, want daarna valt men weer terug in de menigvuldigheid der dingen en reflecteert men op de mystieke ervaring.

Dr. John van Schaik studeerde middeleeuwse christelijke mystiek en is onlangs aan de Katholieke Theologische Universiteit van Nijmegen gepromoveerd op de christelijke ketterse beweging van het manicheïsme in de oudheid en het christelijk ketterse katharisme in de middeleeuwen.
Hij is tevens voorzitter van het Origenes-Instituut, een instituut dat zich ten doel stelt om de dialoog te bevorderen tussen het exoterisch en het esoterisch christendom.

datum: zaterdagmiddag 12 juni
tijd: 14.00 - 16.00 uur
adres: t.h.v. Gerthe Lamers, Enkweg 99, Lochem
entree: 10 euro inclusief koffie/thee
reserveren noodzakelijk: lamers-leenders@zonnet.nl of via 0573 - 257070 (voor 10 uur ’s ochtends)
organisatie: ’t Zunneke - cultuur thuis i.s.m. Origenes-instituut

info(0573) 257070 (voor 10 uur ’s ochtends)
lamers-leenders@zonnet.nl
locatieEnkweg 99
plaatsLochem (Gelderland)
postcode72
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl