Vandaag is vrijdag 9 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerdinsdag 14 juni 2011    Evangelie van 2011-06-14
 titelEO-Jongerendag
beschrijving

Op zaterdag 14 juni 2011 is er weer de EO-Jongerendag.

Het thema van de EO-Jongerendag 2011 is Move.

“We hebben ons bij de keuze voor dit thema niet laten inspireren door 'Move like Michael Jackson', de nieuwe PlayStationMove of 'I like to move it, move it' uit de film Madagascar. Had gekund natuurlijk, maar in dit geval kwam de inspiratie rechtstreeks uit de bijbel. Daarin lezen we namelijk over de mooiste Move ooit. En daarover willen we je op 4 juni graag wat vertellen.”

Het woord Move wordt nog wel eens in een half-Nederlands jasje gestoken: Effe moeve joh... Opzouten... Wegwezen! Het krijgt daarmee een negatieve klank, terwijl het in het Engels meestal gebruikt wordt voor bewegen, leven, energie krijgen en progressie maken. Veel positiever dus! De woorden van Jezus zelf in Johannes 10:10 bevestigen helemaal wat de uitkomst van de actie, de beweging is: "Ik ben gekomen om jullie het leven te geven in al zijn volheid."


Slaan we een paar bladzijden terug in de Bijbel dan komen we bij Johannes 3:16 uit: "Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft." Er is waarschijnlijk geen bijbelvers dat meer geciteerd is en tegelijkertijd ook het duidelijkst spreekt over de mooiste Move die er ooit heeft plaatsgevonden: God die Zijn Zoon naar de aarde stuurt, uit liefde voor jou en de wereld. Move en Love verschillen maar één letter, maar bij God zijn ze onlosmakelijk met elkaar verbonden!

Tweeduizend jaar geleden kwam God in de persoon van Jezus letterlijk naar de mensen toe. Maar ook vandaag de dag wil Hij een persoonlijke ontmoeting met je hebben. In Openbaring 3:20 staat dat Hij aan de deur van je hart staat, klopt en wacht totdat jij opendoet. En als jij de deur opendoet, dan gaat Hij weer met je mee bewegen. In Kolossenzen 1:12-14 staat dat Hij je dan overbrengt van de duisternis naar het licht. Als je die keuze hebt gemaakt, dan mag je dus 100% zeker zijn dat je het licht bent! En 30.000 lichtjes kunnen heel veel in beweging brengen!

info

www.eojongerendag.nl

locatieGelredome, Batavierenweg 25
plaatsArnhem (Gelderland)
postcode68
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl