Vandaag is zaterdag 14 september
Kruisverheffing
 

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 9 april 2011    Evangelie van 2011-04-09
begintijd20:00 uur
 titelAvondconcert Willibrordkerk
beschrijving
Datum: Zaterdag 9 april 2011
Locatie: St. Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21, Utrecht
Wat: Avondconcert
Tijd: 20.00 uur
Entree: € 15,- aan deur kerk
Website: www.sintwillibrorduskerk.nl & www.4bij4.nl

TIJD VOL PASSIE
Jubileumconcert: 25 jaar kamerkoor 4bij4

Dirigent: Maarten van der Bijl

Kamerkoor 4bij4 bestaat 25 jaar. Op 9 april is er een feestelijk jubileumconcert in de Sint Willibrorduskerk. Op het porgramma staan: het Gregoriaanse ‘Fourth Sunday of Lent’, passend bij de vastentijd. Daarop volgt Telemanns:  ‘Psalm 117’  uitgevoerd door koor en ensemble. Bijzonder aan deze avond is de première-uitvoering van een a capella suite, gecomponeerd door dirigent Maarten van der Bijl. Er zijn zeven delen die variëren in stijl en sfeer, met als thema de eigenaardigheden van een koor.

Besloten wordt met de ‘lutherse mis in G-klein’ (BWV 235) van Johann Sebastian Bach; een energiek, vreugdevol koorstuk.

De solisten zijn: Netty Otter (alt), Eric Reddet (tenor) en Robert Hoving (bariton). Het koor wordt begeleid door strijkers, hobo’s en basso continuo. Tussendoor is er een korte pauze.

Maarten van der Bijl (1981) is sinds eind 2008 dirigent van Kamerkoor 4bij4. Daarnaast is hij als cantor verbonden aan de Protestantse Gemeente Bilthoven. Maarten studeerde orgel en kerkmuziek aan de conservatoria van Rotterdam en Utrecht.

info

www.4bij4.nl
www.sintwillibrorduskerk.nl

locatieWillibrordkerk, Minrebroederstraat 21
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl